Sosyal Medya

YaÅŸam

Milli Eğitim'den yeni proje: Genç Bilal- i Habeşi'ler

MEB, Türkiye genelindeki tüm imam hatip lisesi öğrencileri için Kuranıkerim'i Güzel Okuma, Hafızlık ve Ezan Okuma yarışması düzenleyecek.



Yarışmalarla “imam hatip lisesi öÄŸrencilerinin özgüven duygularının geliÅŸtirilmesi” amaçlandı. Yarışmanın esin kaynağı ise CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın oÄŸlu Bilal’in “adaşı” olduÄŸu, ilk Müslümanlardan ve ilk ezanı okuyan Bilal HabeÅŸi...
MEB Din ÖÄŸretimi Genel MüdürlüÄŸü, 2014-2015 eÄŸitim öÄŸretim yılında, tüm Anadolu Ä°mam Hatip Liseleri’nde, “Kuranıkerim’i Güzel Okuma”, “Hafızlık” ve “Ezan Okuma” yarışmaları düzenlemeye karar verdi. Karar, Din ÖÄŸretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz imzasıyla 81 ilin milli eÄŸitim müdürlüklerine duyuruldu.

Ancak yıllardır imam hatip lisesi öÄŸrencileri için çeÅŸitli alanlarda düzenlenen yarışmalara bu yıl ad vermeyi tercih etti.
“Kuranıkerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın adı “Genç Sadâ”, “Hafızlık Yarışması”nın adı ise “Kuranın Genç Muhafızları” olarak belirlendi. “Ezan OkumaYarışması”na ise “Genç Bilaller” adının verilmesi dikkat çekti. Ezan yarışmasında imam hatip lisesi öÄŸrencisi “makam” ve “ses” ölçütleri ile deÄŸerlendirilecek.

ÖZGÜVEN VE SOSYAL GELİŞİM

MEB Din ÖÄŸretimi Genel MüdürlüÄŸü, yarışmaların “Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi öÄŸrencilerinin ilgi, istidat ve kabiliyetleri doÄŸrultusunda yetiÅŸtirilmeleri, mesleki yeterliliklerinin, özgüven duygularının geliÅŸtirilmesi ve sosyal geliÅŸimlerine katkıda bulunmak” amacıyla düzenlendiÄŸini açıkladı.

Kabiliyetli öÄŸrencilerinin yarışmalara katılımlarının teÅŸvik edilmesinin istendiÄŸi, milli eÄŸitim müdürlüklerine gönderilen yazıya, yarışmalara iliÅŸkin uygulama esasları ve yarışma için okullara asılacak afiÅŸler de eklendi.

JÜRÄ°LER MÜFTÜLER OLACAK

Yarışmaların jürisinin kimlerden oluÅŸturulacağı da belirlendi. Buna göre baÅŸarılı öÄŸrencileri belirleyecek seçici kurulların il ve bölge baÅŸkanlığını müftüler üstlenecek. Türkiye birincilerini ise Din ÖÄŸretim Genel MüdürlüÄŸü tarafından belirlenen üniversite öÄŸretim elemanları ve Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı personeli tespit edecek. (Cumhuriyet) 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.