Sosyal Medya

Güncel

KOD ADI: SÃœFYAN, CEZAEVÄ°: SÄ°NCAN

Paralel Yapı’nın, 17-25 Aralık darbesi öncesinde toplanarak ‘Süfyan’ diye kodladıkları dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını Sincan T Tipi Cezaevi’ne koymayı planladıkları ortaya çıktı.



Emniyet ve yargıya sızdırdığı militanları vasıtasıyla AK Parti Hükümetini devirmek isteyen paralel örgütün, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve bakanlar için özel cezaevi dahi hazırladığını ortaya koyan belgeleri ele geçirdik. TÄ°B’den silinen ancak özel yöntemlerle geri getirilen teknik takip kayıtlarında, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip EdoÄŸan ve AK Parti Hükümeti mensuplarından “Süfyan ve arkadaÅŸları” ÅŸeklinde bahsediliyor. Paralelin “Süfyan” ÅŸeklinde kodladığı ErdoÄŸan ve ekibinin Sincan T Tipi Cezaevine konulacağı belirtiliyor.

SÄ°NCAN T TÄ°PÄ°, CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN Ä°ÇÄ°N Ä°NÅžA EDÄ°LMÄ°Åž 

Gazetemiz, gerçekleri görüp paralel çeteden uzaklaÅŸması üzerine yapılanma tarafından takibe alınıp tutuklanan Tamer Barış TerkeÅŸli’nin emniyet arÅŸivinden silinen ÅŸok teknik takip kayıtlarını ele geçirdi. TÄ°B üzerinden yapılan teknik takibe iliÅŸkin tutanakta, Tamer Barış TerkeÅŸli’yle konuÅŸan M.A. isimli ÅŸahıs, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve yol arkadaÅŸlarının Sincan T Tipi Cezaevine konulacağını, bu cezaevi için Adana’dan özel olarak infaz memurları seçileceÄŸini ifade ediyor. TerkeÅŸli’nin bu duruma tepki göstermesi üzerine, ErdoÄŸan’la ilgili “Süfyan ve arkadaÅŸları” ifadesini kullanan M.A, “Abi yukarı istiyorsa bunda bir hikmet vardır sorgulamayı bırak teslimiyet çizgisini aÅŸma Seni yanlış anlayacaklar diye korkuyorum” ikazında bulunuyor. Yapılanmanın firari MÄ°T Ä°mamı Murat Karabulut’un da isminin geçtiÄŸi konuÅŸmada, TerkeÅŸli alınacak personel listesini Süleyman isimli bir ÅŸahsa verdiÄŸini söylüyor. 

PARALELÄ°N ZULASI DEŞİFRE OLDU 

Paralelin perde arkası faaliyetlerinden rahatsız olup ayrılma sinyali veren Tamer Barış TerkeÅŸli’yi susturmak için yapılan operasyon kapsamında kayda alınan 2011 tarihli görüÅŸmede özetle ÅŸu ifadeler kullanılıyor: “

Tib Cd Ä°çerik Menusu Id-Tape

M.A.:  Alo abi selamın aleykümmm

T.B.T: Aleyküm selam abim ÅŸimdi ÅŸeye geçecem abi

M.A.:  Nasılsın abi ÅŸimdi hafiflettin mi iÅŸleri biraz inÅŸallah?

T.B.T: Hamd olsun hamd olsun abi buyur…

M.A.:  Abii ÅŸey vardı ya hani o gitmeden konulan mesele dünkü toplantıda konuÅŸuldu..

T.B.T: Biliyorum abi bilgim var akÅŸam Mustafa abi aradı…

M.A.:  Söylenen gecikmiÅŸ mi ne, sana su zan noktasına gelecek bir sıkıntı olmasın diye ÅŸey ettim.

M.A.: Åžey var ya o mesele…  

T.B.T: Hııı Sincan T Tipi mi yoksa diÄŸeri mi abi?

M.A.:  Yok yok abi…  diÄŸer deÄŸil abi Sincan meselesi var ya 

SÜFYAN VE ARKADAÅžLARINA HAZIRLANAN… 

Ona çok önem veriliyor biliyon… Dün zaten onun stresi vardı toplantıda… Mustafa hoca… 

T.B.T: Hıı oranın…

ADANALI MEMURLAR ETKÄ° ALTINDA KALMAZ

M.A.:  Özellikle Adanalı Ä°nfaz Koruma Memurlarının alınmak istenmesini anlattı… birde iÅŸe alınacaklar listesini oluÅŸturup oluÅŸturmadığını sordu abilere.

T.B.T: Sebep neymiÅŸ abi?

M.A.:  (gülüyor) Süfyan güçlü bir karakter ya etki altında kalmazmış Adanalı memurlar (gülüyor)…

T.B.T: Alınacaklar listesini Yusuf hocaya vermiÅŸtim söylemedi??? Onlar emniyete soracaklardı listedeki …ııı Süleyman beye vereceklerdi??? Ufak tefek deÄŸiÅŸiklikler olabilir bu kesin liste deÄŸil diye söyledim. Sorun olmaz dedi. Birde bak abi ben orada da dedim karşımızdakiler de abdestli namazlı kiÅŸiler. Hizmetin yükseliÅŸini onlara borçluyuz… BilmediÄŸimiz mesele ÅŸu Murat Karabulut abinin meselesi mi? Vallahi gayretullaha dokunuyoruz gibi geliyor bana.

ABÄ° YUKARI Ä°STÄ°YORSA BÄ°R HÄ°KMETÄ° VARDIR

M.A.: Abi yukarı istiyorsa bunda bir hikmet vardır. Sorgulamak bize düÅŸer mi??? Ä°ÅŸte bak hep sana kızdıkları bu iÅŸte… aynısını yapıyorsun sorgulamayı bırak teslimiyet çizgisini aÅŸma. Birde geçen aynısını bölgede yaptın. Seni yanlış anlayacaklar diye korkuyorum.    

T.B.T: Neyse… abi… isteyen istediÄŸini anlasın…

M.A.: Ne ilgisi var neyse abi çok detaya girmesek iyi olur… Ben rahatsızlığını fazla belli etme demek istedim. Sen nereye getirdin. BoÅŸverelim sebebi hikmetini görürüz bir gün sen de bu konuÅŸtuklarındaki isabetsizliÄŸi idrak edersin… … 

T.B.T: Hayırlısı olsun da ben pek hayırlı görmüyorum ama.. ben geldim ÅŸimdi giriyorum abi Cemal abinin de selamları var tamam. 

M.A.: Tamam abi selametle tamam gelince haber et…”

Åžok etkisine neden olan ses kaydının kumpas kapsamında delil oluÅŸturmak için yapılan dinlemelerde elde edildiÄŸi, yapılanmayı deÅŸifre ettiÄŸi için de alelacele imha edildiÄŸi vurgulanıyor.

‘KÄ°MÄ°N UÅžAÄžIYIZ’ DÄ°YEN TERKEÅžLÄ°’NÄ°N KALEMÄ° KIRILDI

‘Hayalet yapılanma’nın Adana ve Hatay eski sorumlusu Tamer Barış TerkeÅŸli 13 Mayıs 2014’te gazetemize ÅŸok ifÅŸaatlarda bulunmuÅŸtu. TerkeÅŸli, “17 ve 25 Aralık kirli komplosu 2011’de Ä°stanbul’da katıldığım bir toplantıda planlandı” ÅŸeklinde konuÅŸmuÅŸtu. Paralel çetenin sözde 3. eyalet merkezi olan Gaziantep imamı Y.K.’nın büyük bir sevinçle kendisine “BaÅŸbakan ErdoÄŸan, AK Parti Hükümetinin bakanları ve alt kademelerdeki diÄŸer isimlerle ilgili çok önemli bilgilere ulaÅŸtık” dediÄŸini aktaran TerkeÅŸli, ‘Biz bu ülkeyi yıkmaya çalışan, yıllardır memleketin sırtından geçinip sülük gibi kan emenlerle mi savaşıyoruz, onları mı temizlemek istiyoruz yoksa Türkiye’yi istikrara kavuÅŸturan gelmiÅŸ geçmiÅŸ en aklı başında hükümeti mi bitirmek istiyoruz. Biz kimin uÅŸağıyız diye tepki gösterince kalemim kırıldı” demiÅŸti. TerkeÅŸli, rest çekmesi üzerine kendisine de yargı-emniyet kumpası kurulduÄŸunu söylemiÅŸti.

Yeni Akit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.