Sosyal Medya

YaÅŸam

'Misyonerler Şanlıurfa'nın köylerine dadandı'

Şanlıurfa Eğitimciler Derneği Başkanı Ahmet Öztürk'ün iddiasına göre misyonerler, Şanlıurfa'da bulunan köyleri dolaşarak küçük çocuklara HAÇ armalı kolye dağıtıyorlar.



Åžanlıurfa’nın bazı köylerinde misyonerlerin küçük çocuklara haç armalı kolye dağıtığı ileri sürüldü. Ä°ddiayı dile getiren ise Åžanlıurfa EÄŸitimciler DerneÄŸi BaÅŸkanı Ahmet Öztürk.

URFA’NIN HAÇ KOLYELÄ° TAKAN ÇOCUKLARI

Öztürk, Åžanlıurfa’da ki köy okullarını dolaÅŸtığında karşılaÅŸtığı bir olayla ilgili ÅŸu iddiaları dile getirdi:

"Biz köy okullarımıza kırtasiye yardım malzemesi dağıtırken çok deÄŸiÅŸik bir olayla karşılaÅŸtık. Ailesi Müslüman kendisi Müslüman bazı kız çocuklarının boyunlarında haç iÅŸareti taşıyan kolyeler gördüm. Çocuklar kendilerine verilen kolye olarak haç iÅŸareti takıyorlardı. Hemen ailelerini çağırdım. Bazılarının aileleriyle de konuÅŸtum. Onlara çocukların boynundakinin ne olduklarını bilip bilmediklerini, sordum. Onlarda sadece bir kolye olduÄŸunu söylediler. Ben, bunlar Hristiyan iÅŸaretidir dediÄŸimde ÅŸaşırıyorlar. Hemen söküyorlar hocam biz bunun böyle olduÄŸunu bilmiyorduk dediler. Çocuklara sorduÄŸumda tanımadıkları kiÅŸilerin bunların dağıttıklarını söylediler.”

Åžanlıurfa’da bulunan köylere yönelik ve dünyanın pek çok ülkesinde misyonerlik faaliyetlerinin yürütüldüÄŸü bir gerçek olduÄŸunu ileri süren Öztürk, "Aileler hem dikkatli olsunlar. Hem de bilinçli olsunlar. Özellikle çocuklarımızı korumak için daha titiz davranmalıyız" ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.