Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani'den Erdoğan ve Davutoğlu'na teşekkür

IKBY Başbakanı Barzani Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na Kobani çabaları için teşekkür etti.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸbakanı Neçirvan Barzani, Suriye'nin Halep kentine baÄŸlı Ayn el Arap (Kobani) ilçesinde terör örgütü IŞİD'in (DEAÅž) püskürtülmesi nedeniyle CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'na teÅŸekkür etti.

Barzani, yayımladığı mesajda, "Kobani'nin özgürleÅŸtirilmesi vesilesiyle Kobani halkını, PeÅŸmerge güçlerini, diÄŸer savaÅŸçıları, tüm Kürdistan halkını ve dünyadaki özgürlük yanlılarını tebrik ediyorum. Åžengal ve Kürdistan bölgesinin her bir ilçesi gibi Kobani'yi de dert edinen Kürdistan Bölgesi BaÅŸkanı Mesut Barzani'yi ayrıca kutluyorum. Barzani, koalisyon güçlerinin, Kobani'ye yardım etmesi için her türlü çabayı gösterdi ve PeÅŸmergelerin oraya gitmesini saÄŸladı"ifadelerini kullandı.

Barzani, PeÅŸmergenin, Kobani'ye geçiÅŸine izin vermesi dolayısıyla Türkiye'ye de teÅŸekkür ederek, ÅŸunları kaydetti:

"Buradan özellikle Türkiye CumhurbaÅŸkanı Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'na çaba, gayret ve tavırları nedeniyle çok teÅŸekkür ediyorum. Onların mertçe tavırları olmasaydı PeÅŸmerge güçleri Kobani'nin yardımına gidemezdi. Ayrıca Kobanili sığınmacıların barındırılmasında da çok önemli bir rol oynadılar. Kürdistan bölgesindeki silah ve mühimmatın, Kobani'ye ulaÅŸtırılmasında yardımcı oldukları için ABD ve koalisyon güçlerine de teÅŸekkür ediyorum."

"Kobani'nin, IŞİD'e karşı direniÅŸin sembolü olduÄŸunu" belirten Neçirvan Barzani, Kobani çevresindeki tüm köylerin ve Irak'taki Kürt bölgelerinin IŞİD'den tamamen kurtarılmasını ümit ettiÄŸini dile getirdi.

(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.