Sosyal Medya

Güncel

CHP'den Suudilere Arapça taziye mektubu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz-el Suud’un ölümü nedeniyle Arapça olarak kaleme alınan taziye mektubu gönderdi



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz-el Suud’un ölümünden duyduÄŸu üzüntüyü ve dayanışma dileklerini iletmek için Suudi Kralı Salman Bin Abdülaziz-el Suud’a yazdığı Arapça taziye mektubu gönderdi. 

CHP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, taziye mektubunun Suudi Arabistan’ın Ankara BüyükelçiliÄŸi’ne teslim edildiÄŸi bildirildi.

Türkçesi de hazırlanan mektupta ÅŸunlar söylendi: 

"CHP OLARAK ARABÄ°STAN'IN YANINDAYIZ"

"Ekselansları Salman Bin Abdülaziz el-Suud, Suudi Arabistan Kralı, Ä°ki Kutsal Caminin Hizmetkârı, Riyad, Suudi Arabistan Krallığı Ekselansları, Suudluların refahı için hayatını vakfetmiÅŸ deÄŸerli aÄŸabeyiniz, Kral Abdullah bin Abdülaziz el-Suud’un vefat haberini derin bir üzüntüyle öÄŸrenmiÅŸ bulunuyoruz. Merhum Kral Abdullah’a Allah’tan rahmet, size, Suud Hanedanlığı’na ve tüm Suudi Arabistan halkına baÅŸsaÄŸlığı ve sabırlar diliyor, acınızı yürekten paylaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi adına, bu acı gününde Suudi Arabistan’ın yanında yer aldığımızı bilmenizi isteriz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.