Sosyal Medya

Dünya

BM: Ä°srail'e her eleÅŸtiri antisemitizm deÄŸil

BM'de ilk kez düzenlenen antisemitizm kpnferansı'nda konuşan Ban, her eleştirinin antisemitizm olmadığını vurguladı



BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ä°srail'in eylemlerine yönelik eleÅŸtirilerin hemen anti-semitizm olarak algılanmaması gerektiÄŸini söyledi.

BM Genel Kurulu'nda ilk kez anti-semitizm konferansı düzenlendi. Konferansta, dünya genelinde anti-semitizm konusunda artış görüldüÄŸü savunularak, önlem alınması istendi.

Toplantıya videokonferans yöntemiyle katılan BM Genel Sekreteri Ban, BM'nin anti-semitizme karşı sesini yükseltme sorumluluÄŸu olduÄŸunu belirterek, bu sorunla dayanışma içinde mücadele edilmesi gerektiÄŸini kaydetti.

Dünya genelinde "aşırıcılığın" artma eÄŸiliminde olduÄŸunu da vurgulayan Ban, kültürlerin birbirlerini suçlamasının sadece bölme ve ayırmaya hizmet edeceÄŸi uyarısı yaptı.

Ban, kavramların doÄŸru kullanılması gerektiÄŸine de iÅŸaret ederek, "Ä°srail'in eylemlerinden duyulan rahatsızlık Yahudilere saldırmak için kullanılmamalı. Aynı ÅŸekilde Ä°srail'e eylemlerinden dolayı yöneltilen eleÅŸtiriler de hemen anti-semitizm olarak deÄŸerlendirilmemeli" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

ORTODOKS YAHUDÄ°LERDEN Ä°SRAÄ°L'E PROTESTO

Konferansın devam ettiği sırada BM karşısındaki parkta toplanan bazı Ortodoks Yahudiler ise İsrail'i ve Filistin işgalini protesto etti.

Grup adına konuÅŸan Haham Moshe Beck, BM'de anti-semitizm karşıtı toplantı düzenlenmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, öncelikle sorunun nedeninin belirlenmesi gerektiÄŸini söyledi.

Ä°srail'in Filistinlilere yönelik yaklaşık 70 yıllık "zulüm ve katliamlarından" örnekler veren Beck, "Ä°srail'in Filistin iÅŸgali ve iÅŸlediÄŸi katliamlar anti-semitizmin artışındaki temel nedendir" dedi.

Haham Beck, "anti-semitizm yangınını" söndürmeye çalışan uluslararası toplumun öncelikle "elinde benzinle gezen" Ä°srail'i durdurması gerektiÄŸini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.