Sosyal Medya

Dünya

Cameron'a göre inançlara hakaret etme özgürlüğü de varmış

İngiliz Başbakan Cameron, Papa'ya katılmadığını belirterek özgür toplumlarda medyanın bazılarına hakaret edici yayınlar çıkarma hakkı olduğunu savundu



Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron, Papa Francesco'nun baÅŸkalarının diniyle alay etmekle ilgili olarak 'Anneme küfredersen yumruÄŸu yersin' yorumuyla aynı fikirde olmadığını söyleyerek medyanın bazılarına hakaret edici yayınlar çıkarma hakkı olduÄŸunu savundu.

Amerikan CBS News televizyonuna konuÅŸan Cameron, Papa Francesco'nun ifade özgürlüÄŸü konusunda bazı kısıtlamalar olmalı yorumunu eleÅŸtirerek 'Yayın hukuk kuralları içersinde hareket ettiÄŸi sürece özgür bir toplumda bazılarının dinine hakaret etme hakkı da vardır' diye konuÅŸtu.

Cameron “Ben Hıristiyanım. EÄŸer biri Hz. Ä°sa hakkında hakaret edici ÅŸeyler söylerse bunu ben saldırı olarak görebilirim. Ancak özgür bir toplumda onlardan intikam alma hakkım da yoktur” ÅŸeklinde konuÅŸarak, yayının hukuk kuralları içersinde hareket ettiÄŸi sürece bazıları için hakaret bile olsa dilediÄŸi malzemeyi yayınlama özgürlüÄŸü olduÄŸunu savundu.

Papa Francesco, Paris'teki Charlie Hebdo mizah dergisi ve süpermarket baskınından sonra yaptığı deÄŸerlendirmede, dine hakaret edilmesini yanlış bulduÄŸunu vurgulayarak ifade özgürlüÄŸünün olduÄŸunu ancak bunun bazı sınırları olması gerektiÄŸini söylemiÅŸti. Papa, bu yorumlarını “Anneme küfredersen yumruÄŸu yersin” sözleri ile ifade etmiÅŸti.

Eski Oxford Piskoposu Richard Harries de Ä°ngiliz Independent gazetesine bugün yazdığı makalede, Papa'nın sözlerine eleÅŸtiri getirdi. Harries makalesinde ÅŸu yorumlara yer verdi:

“Papa'nın büyük bir hayranıyım ancak tam bir cevap vermek gerekirse Papa, 'diÄŸerlerinin inancına saldırıda bulunmamalıyız, eÄŸer yardımcım anneme küfrederse yumruÄŸu yer' diye konuÅŸtu. Çok ÅŸaşırdım. Yumruk atmak ÅŸiddete ÅŸiddetle cevap vermek olarak algılanabilir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.