Sosyal Medya

Güncel

Cumhuriyet tarihinde bir ilke daha imza atacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Türk siyaset tarihine not düşülecek bir kabulde bulunacak. Cumhuriyet tarihine damga vuran Çankaya Sofrası, bugünkü kabulle birlikte Cumhurbaşkanlığı Sofrası olarak adlandırılacak. Böylece Çankaya Sofrası geleneği de Cumhurbaşkanlığı Sofrası olarak resmi olarak değiştirilmiş oldu.



Çankaya Sofrası, Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın çevresiyle biraya gelip KurtuluÅŸ Savaşı yılları ile sonrasında önemli kararları alıp tartıştığı  bir sofraydı. Bu sofraya önce bugün Müze KöÅŸk olarak adlandırılan tarihi bina sahne oldu. Bu gelenek, 1932 yılından sonra Pembe KöÅŸk’te devam etti. Abdullah Gül, 2007 yılında CumhurbaÅŸkanı olduÄŸunda unutulan bu geleneÄŸi sürdürdü.  

Dönemin CumhurbaÅŸkanı Gül ; kültür, sanat ve bilim dünyamızın önde gelen isimleriyle fikir alışveriÅŸinde bulunmak amacıyla, Prof. Dr. Halil Ä°nalcık ile Prof. Dr. Talat Halman`ı 28 Kasım 2007; DoÄŸan Hızlan, Selim Ä°leri, Adalet AÄŸaoÄŸlu, Elif Åžafak, Rasim Özdenören ve Hilmi Yavuz`u ise 4 Åžubat 2008 tarihlerinde öÄŸle yemeÄŸinde ağırladı. Gül, görevi boyunca Çankaya Sofrası geleneÄŸini sürdürdü.
Milliyet'te yer alan habere göre ilk defa halk tarafından seçilen CumhurbaÅŸkanı olan Recep Tayyip ErdoÄŸan da, bu geleneÄŸi sürdürme kararı aldı. Ancak ErdoÄŸan’ın bugün saat 13.00’deki programında CumhurbaÅŸkanlığı Sofrası ifadesi yer aldı. Böylece Çankaya Sofrası geleneÄŸi de CumhurbaÅŸkanlığı Sofrası olarak resmi olarak deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.