Sosyal Medya

Dünya

Almanya'daki camiye ikinci saldırı

Dormagen'de inşaat halindeki Süleymaniye Camisi'nin duvarlarına ikinci kez İslam karşıtı yazılar yazıldı, gamalı haç çizildi.



Almanya'nın Dormagen kentinde Diyanet Ä°ÅŸleri Türk Ä°slam BirliÄŸi'ne (DÄ°TÄ°B) ait inÅŸaat halindeki Süleymaniye Camisi'ne 3 hafta arayla ikinci kez saldırı düzenlendi.

Düsseldorf BaÅŸkonsolosu Alattin Temür, saldırıdan sonra caminin inÅŸa edildiÄŸi alana gelerek yetkililerden bilgi aldı. Caminin duvarlarına saat 05.00 sularında Ä°slam karşıtı yazılar yazıldığı, gamalı haç çizildiÄŸi bildirildi.

DÄ°TÄ°B Genel BaÅŸkanı Prof. Dr. Nevzat YaÅŸar AşıkoÄŸlu, saldırıyı kınayarak ''Daha önce de benzer nitelikte saldırı oldu. Gerekli tedbirleri görüÅŸtük, belediye de o zaman bize yardımcı oldu. Ama maalesef üzücü bir ÅŸey tekrar böyle bir olayın vuku bulması, benzer nitelikte olması'' dedi.

BAÅžKONSOLOS OLAY YERÄ°NE GÄ°TTÄ°

AşıkoÄŸlu, güvenlik endiÅŸelerini tekrar emniyet yetkililerine ilettiklerini belirterek ''BaÅŸkonsolosumuz oraya geçti görüÅŸüyor. AtaÅŸemiz orayla ilgili görüÅŸmeler yapıyor. Gerekli görüÅŸmelerimizi yaparak gerekirse kendi açımızdan da güvenlik konusunu ele alacağız'' diye konuÅŸtu.

"PÄ°S KÜLTÜRÜNÜZ BURAYA AÄ°T DEĞİL"

Aşırı saÄŸcı kiÅŸi ya da kiÅŸilerin, 2012'de temeli atılan inÅŸaat halindeki caminin duvarlarına gamalı haç çizdikleri ve ''Pis Müslümanlar'', ''Almanya Almanların vatanıdır'', ''Pis kültürünüz buraya ait deÄŸil'' diye yazdıkları belirtildi.

Polisin saldırıyla ilgili geniÅŸ çaplı soruÅŸturma yürüttüÄŸü ifade edildi.

DÄ°TÄ°B'in internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada da saldırı kınanarak ÅŸunlar kaydedildi:

''Aynı camiye yönelik bir ay içerisinde ikinci saldırının gerçekleÅŸtirilmesi Müslüman toplumu olarak bizleri endiÅŸeye sevk etmektedir. Dormagen DÄ°TÄ°B Süleymaniye Camisi'ne yönelik olarak yapılan saldırıda herhangi bir can kaybı yaÅŸanmaması ise tek tesellimizdir. DÄ°TÄ°B olarak, son zamanlarda artış gösteren cami saldırıları ve ırkçı gösteriler sonucunda tekrar ifade ediyoruz ki; mabetlere yönelik saldırı ve ÅŸiddet eylemlerini, ayrıca toplumsal kargaÅŸanın her türlüsünü bütün kararlılıkla, nefret ve ÅŸiddetle kınıyoruz. Saldırıların faillerinin Alman emniyet birimlerince en kısa sürede kanun önüne çıkarılacağını ümit ediyor, böylesine menfur olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz.''

Köln ve Düsseldorf ÅŸehirleri arasında bulunan, 4 bin 500’e yakın Türk’ün yaÅŸadığı Dormagen kentindeki 11 bin 500 metrekarelik alanda kurulacak Süleymaniye Camisi'nin 450 metrekaresinin ibadethane, 550 metrekaresinin konferans salonu ve 200 metrekaresinin sosyal faaliyetler için kullanılması planlanıyor. Proje maliyetinin 3,5 milyon avroyu bulması bekleniyor.

Aynı camiye 22 Aralık 2014 günü saat 04:00 sularında Naziler tarafından, logolar ve ırkçı yazılar yazılmıştı.



KAYNAK: AA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.