Sosyal Medya

Dünya

Fransa dünyaya rezil oldu

Fransa’nın, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının zanlılarını yakalamak için dün başlattığı dev operasyon bütün dünyada alay konusu oldu. Havadan da desteklen 90 bin polisin ve jandarmanın katıldığı gövde gösterisine dönen dev operasyonda 2 zanlıyı yakalama girişimleri gün boyu başarısızlıkla sonuçlandı. Polisin akşam saatlerinde başlattığı operasyonda ise Charlie Hebdo dergisine saldırıyı düzenleyen iki kardeş ölü geçirildi. Aynı saatlerde Musevilere ait bir markete düzenlenen ve 5 kişinin rehin alındığı saldırıya da polis müdahale etti. Çıkan çatışmada saldırgan ve 4 rehine hayatını kaybetti.



Fransa ÅŸok üstüne ÅŸok yaşıyor. Önceki gün baÅŸkent Paris’de Charlie Hebdo mizah dergisine yönelik 12 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi saldırının zanlıları Said ve Åžerif Kouachi  kardeÅŸler olduÄŸu düÅŸünülen kiÅŸiler ile güvenlik güçleri arasında dün bütün gün boyunca sıcak saatler yaÅŸandı. Sabah saatlerinde baÅŸlayan ve 90 bin polis ile askerin de katıldığı hava destekli yakalama operasyonunu bütün dünya  televizyonları canlı yayına geçerek izleyicilerine aktardı.  Gövde gösterisine dönen dev operasyonda 2 zanlıyı yakalama giriÅŸimlerinin gün boyu baÅŸarısızlıkla sonuçlanması, bütün dünyada alay konusu oldu. Sosyal medyada ise “Paris’in göbeÄŸinde ellerini kollarını sallayarak büyük bir katliam iÅŸleyen saldırgınaları bu polisler mi yakalayacak” yorumları yapılırken, güvenlik güçleri sokaÄŸa çıkma yasağının ilan edildiÄŸi Dammartin kasabasında bir matbaada Kouchi kardeÅŸleri kıstırdı. Kouachi kardeÅŸler kendilerini kuÅŸatan polislerle telefonla konuÅŸtu, “Teslim olmayacağız, ÅŸehit olmak istiyoruz, ölmeye hazırız” mesajı yolladı...

AKÅžAM SAATLERÄ°NDE OPERASYON: 2 ZANLI ÖLDÜRÜLDÜ

Paris’teki Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kiÅŸinin ölümüne yol açan saldırının failleri olduÄŸu bildirilen Kouachi kardeÅŸlerin, sığındıkları binaya polis Türkiye saatiyle 18.15 civarında operasyon düzenledi. Fransız televizyon kanallarının canlı yayınla aktardığı operasyonun ardından, Charlie Hebdo dergisine kanlı saldırıyı gerçekleÅŸtiren Said ve Åžerif Kouachi kardeÅŸler ölü ele geçirildi. Saldırganların elinde tuttuÄŸu rehinenin saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸunu bildirildi. Operasyon sırasında bir polis görevlisinin yaralandığı bildirildi.

Ä°KÄ°NCÄ° REHÄ°N ALMA EYLEMÄ°

Bu arada Kouachi kardeÅŸlere yönelik operasyon devam ederken, Paris’in doÄŸusunda yeni bir saldırı gerçekleÅŸti.  Paris’in Porte de Vincennes mahallesinde koÅŸer yiyecekler (Musevi inancına uygun yiyecek) satan bir marketi kalaÅŸnikoflu saldırgan bastı.Baskında 6 kiÅŸinin rehin alındığı belirtildi.

“BÜTÜN REHÄ°NELERÄ° ÖLDÜRÜRÜM’ 

KoÅŸer marketi silahla basan saldırgan, Fransız polisine talebini iletti. Saldırgan, Cezayirli Kouachi kardeÅŸlere yönelik kuÅŸatmanın kaldırılmasını talep etti.  Bir polis yetkilisi, iki olay arasında doÄŸrudan baÄŸlantı olduÄŸunu söyleyerek, “KalaÅŸnikoflu saldırgan, kuÅŸatma kalkmazsa bütün rehineleri öldüreceÄŸini söylüyor” dedi. 

KalaÅŸnikoflu saldırganın teslim olmaması üzerine polis rehine krizini sona erdirmek için akÅŸam saatlerinde ikinci operasyonu baÅŸlattı. Polisle saldırgan Amedi Coulibaly arasındaki çatışma sonrası marketten 4 kez patlama sesi yükseldi. Bir süre yaÅŸanan sessizlik sonrası saldırganın ve 4 rehinenin hayatını kaybettiÄŸi belirtildi. Operasyonda iki polis memurunun da yaralandığı bildirildi. Coulibaly’nin yanında kendisine yardım eden bir kiÅŸinin daha olduÄŸu ve öldürüldüÄŸü öne sürüldü.

YARIN BÜTÜN ÜLKEDE PROTESTO GÖSTERÄ°SÄ° VAR

Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, 12 kiÅŸinin öldürüldüÄŸü Charlie Hebdo mizah dergisine yönelik saldırıyı kınamak için hafta sonu ülke genelinde planlanan gösterilere tüm vatandaÅŸların katılabileceÄŸini söyledi. Hollande’ın bu sözleri göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen aşırı saÄŸcı Ulusal Cephe’nin protestolardan dışlanacağı yönündeki söylentiler üzerine geldi. En büyüÄŸü yarın Paris’te yapılacak olan gösteriler için Hollande, “Devlet vatandaÅŸlarının güvenliÄŸini saÄŸlamak için her ÅŸeyi yapacak” dedi. CumhurbaÅŸkanı Hollande, Fransa’da sadece Paris’te deÄŸil köylere kadar gösteriler yapılmasının beklendiÄŸini kaydetti.

Avrupa Parlamentosu’ndaki Ulusal Cephe lideri Aymeric Chauprade dün yaptığı açıklamalarda Fransız hükümetini eleÅŸtirmiÅŸ ve “Ülkede Ä°slam’ın yayılmasına dur demeliyiz” diye konuÅŸmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.