Sosyal Medya

Güncel

New York polisi Türk camisinde Cuma hutbesini dinledi

ABD'nin New York kentindeki Eyüp Sultan Camisi'ndeki Cuma hutbesine, bir grup üniformalı New York polisi de katıldı.



New York polisinin ziyareti, Brooklyn'de yaÅŸayan New York Polisi Toplum Sorumlusu Kenan TaÅŸkent’in daveti üzerine gerçekleÅŸti.

Brooklyn'in 61 Numaralı Karakolu'nda görevli 10'dan fazla Amerikan polisi Eyüp Sultan Camisi’ndeki Cuma hutbesini dinledi. Hem Türkçe hem de Ä°ngilizce verilen hutbede Ä°mam Ä°lyaz Gönen, Fransa'nın baÅŸkenti Paris'teki saldırıların Müslümanlar tarafından da kınandığını söyledi.

"BU ALGI MÜHENDÄ°SLİĞİNE KARÅžI DUYARLI OLUNMALI"

"Tasvip edilemez" ÅŸeklinde nitelediÄŸi saldırının, aslında Ä°slam'a ve Müslümanlara yönelik olduÄŸunu vurgulayan Gönen, "Bu eylemi Ä°slam’la iliÅŸkilendirmeye yönelik yapılan her açıklama, en az bu eylem kadar tahrip edici ve olumsuz sonuçlar doÄŸrucu niteliktedir" dedi.

Gönen, "Bu algı mühendisliÄŸinin tuzağına karşı, hem Müslüman kardeÅŸlerimiz hem de insaf ve izan sahibi bütün batılı halklar duyarlı olmak durumundadır" diye konuÅŸtu.

"MÜSLÜMANLARI TANIDIKÇA ENDÄ°ÅžELERÄ°MÄ°Z AZALIYOR"

BirçoÄŸu hayatlarında ilk kez camiye gelen Amerikalı polislerden Jack Shnayder ise"Müslümanları tanıdıkça endiÅŸelerimiz azalıyor. Onun bu tarz davetler ver bizim ziyaretlerimiz çok büyük önem taşıyor" açıklamasında bulundu.

Hutbe ve vaazı caminin ikinci katında kendileri için ayrılan bölümde dinleyen polisler daha sonra namaz ve diÄŸer Müslüman ibadetleri konusunda bilgiler aldı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.