Sosyal Medya

Güncel

Abdullah Gül'den Müslümanlara kritik çağrı

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Paris'te saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, Suriye'deki duruma işaret ederek 'Maalesef Afganistan Akdeniz'in kıyısına geldi' dedi.



11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, 12 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi Paris'te yayın yapan Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıyla ilgili , "Maalesef Afganistan Akdeniz'in kıyısına geldi. Suriye'deki kaostan dolayı. Dolayısıyla bu kaosun yarattığı iklimden hiç ummadık çok sürpriz, terör olaylarının geliÅŸmesi de maalesef kaçınılmaz. Onun için herkesin çok dikkatli olması gerekiyor" dedi.

ÇOK AÇIK BÄ°R ÅžEKÄ°LDE KINAMAK GEREK

Gül, cuma namazı için geldiÄŸi Eminönü'nde yer alan Nuruosmaniye Camii çıkışında basının Fransa'da yaÅŸanan saldırı ile ilgili sorusunu cevapladı.

Olayı baÅŸta bütün Müslümanların çok ÅŸiddetle kınaması gerektiÄŸini vurgulayan Gül, “Önce bir terör saldırısı… Bunun hemen Müslümanlara atfedildiÄŸini de düÅŸünürsek bu tepkiyi çok daha ÅŸiddetli olarak hepimizin yapması gerekir. Ve ÅŸunu da akılda tutmak gerekir. Avrupa'da yaÅŸayan milyonlarca Müslüman var. Fransa'da, Ä°ngiltere'de Almanya'da… Oranın vatandaÅŸları ve Müslümanlık Avrupa'nın da bir parçası. Dolayısıyla Avrupa'daki Müslümanların Müslümanca yaÅŸayabilmeleri için, bizim hepimizin dışarıdan çok güçlü destek vermemiz gerekir. Bu destek de bu tip terörleri çok açık bir ÅŸekilde kınamak ve telin etmek. Bunların Müslümanlıkla hiçbir iliÅŸkisi olamadığını hiçbir sempati duyulmadığını göstermek gerekir" dedi.

AFGANÄ°STAN AKDENÄ°Z KIYISINA GELDÄ°

Terör olaylarının giderek yaygınlaÅŸtığını belirten Abdullah Gül, “Daha önceki yıllarda da gerek mecliste, gerek uluslararası platformlarda söyledim. Maalesef Afganistan Akdeniz'in kıyısına geldi. Suriye'deki kaostan dolayı. Dolayısıyla bu kaosun yarattığı iklimden hiç ummadık çok sürpriz, terör olaylarının geliÅŸmesi de maalesef kaçınılmaz. Onun için herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Hükümetimizin, bütün güvenlik güçlerinin… Eminim ki bu iÅŸi çok ciddiye alıp -bu terörün her yerde doÄŸrusu yansımaları olacaktır- Onun için herkesin çok dikkatli olması çok saÄŸlam durması gerekiyor." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Gül Sultanahmet'te yaÅŸanan terör olayıyla ilgili olarak da “Bu arada geçenlerde Sultanahmet'te hayatını kaybeden polis memurumuza da bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum." dedi. Gül camiden çıktıktan sonra, caminin yakınındaki bir restorana geldi. 

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.