Sosyal Medya

Güncel

Sultanahmet saldırganı Rus uyruklu

İçişleri Bakanı Âlâ, İstanbul'da bir polisin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren kadının kimliğini tespit ettiklerini açıkladı. DHA saldırganın Riana Ramazova olduğunu duyurdu.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Âlâ, "Sultanahmet bombacısının kimliÄŸini tespit ettik ama ÅŸu aÅŸamada açıklamak doÄŸru deÄŸil" dedi. DoÄŸan Haber Ajansı, bombalı saldırıyı Riana Ramazova adlı kadının gerçekleÅŸtirdiÄŸi duyurdu. Saldırganın Rus uyruklu olduÄŸu bilgisi var. 

KimliÄŸi cep telefonundan teÅŸhis edildi

Saldırganın cebinde patlamamış iki el bombası ile birlikte bir cep telefonu ele geçirilmiÅŸti. Polis ekipleri bu telefonun içinde yer alan sim kart vasıtası ile saldırgan ile kimlerin irtibat kurduÄŸunu bulmaya çalıştı. Ramazova'nın kimliÄŸi de cep telefonundaki bilgilerden belirlendi. Saldırganın Ä°stanbul’a havayolu ile gelme ihtimali üzerine de havalimanı güvenlik kameraları da tarandı. 

"Takside Rusça konuÅŸtu"

Saldırganı olay yerine getiren taksi ÅŸoförü, ifadesinde kadının kendisi ile Rusça konuÅŸtuÄŸunu söylemiÅŸti. Bu durum üzerine, öldüÄŸünde hamile olan saldırganın Rusya vatandaşı bir Çeçen olabileceÄŸi ihtimali araÅŸtırılıyordu. “Kara dul” olarak tanımlanan Çeçen kadınlar, Rusya ya da Çeçenistan’da çatışmalarda ölen kocalarının ardından benzer eylemler gerçekleÅŸtirmiÅŸlerdi. 

6 Ocak’ta Ä°stanbul Sultanahmet’te meydana gelen bombalı saldırıda, polis memuru Kenan KumaÅŸ ÅŸehit olmuÅŸtu. Saldırıda bir polis yaralanırken, bombayı patlatan saldırgan da ölmüÅŸtü. 

“O benim kızım deÄŸil”

 

Elif Sultan Kalsen'in ailesi Adli Tıp Kurumu'nda yaptıkları kontrolde cesedin kızlarına ait olmadığını tespit etti.
[FotoÄŸraf:AA]

 

Saldırı gecesi olayı DHKP-C örgütü üstlendi ve saldırganın ismini Elif Sultan Kalsen olarak duyurdu. Ancak ailesine cesedin gösterilmesinin ardından, saldırganın Kalsen olmadığı ortaya çıktı. Cesetten alınan parmak izleri ve yüz tanıma sistemi kontrolü de Kalsen olmadığını ortaya koydu. Dahası saldırganın emniyet teÅŸkilatında hiçbir suç kaydı yoktu. Söz konusu kiÅŸinin de nerede olduÄŸuna dair bir bilgi yok.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.