Sosyal Medya

Güncel

6 gün sonra 2. saldırı

İstanbul polisi Dolmabahçe’deki saldırıdan 6 gün sonra ikinci kez hedef oldu. Bir kadın terörist Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü’ne bombalı saldırı düzenledi.



Ä°stanbul polisi Dolmabahçe’deki bombalı eylemden 6 gün sonra ikinci kez bir saldırının hedefi oldu. Bir kadın terörist Sultanahmet’teki Ä°stanbul Turizm Åžube MüdürlüÄŸü’ne bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda terörist öldürüldü, 1 polis ÅŸehit oldu, 1 polis memuru da yaralandı. 
‘CÜZDANIMI KAYBETTÄ°M’ DÄ°YE YAKLAÅžTI  
Kentin turistik noktalarından Sultanahmet, önceki akÅŸam kanlı bir saldırıya sahne oldu. Saat 17:00 civarında bir kadın terörist, Ä°ngilizce “Cüzdanımı kaybettim” diyerek Ä°stanbul Turizm Åžube MüdürlüÄŸü önündeki nöbet kulübesine yaklaÅŸtı. 
BOMBA PATLAMADI 
Elindeki 2 adet el bombasını polislere doÄŸru fırlatan terörist bombalardan birisi patlamayınca 3. el bombasına davrandı. Ancak erken davranan bir polis, bombayı atamadan kadın teröristi vurarak etkisiz hale getirdi ve daha büyük bir faciayı önledi. Ä°lk patlamada  polis memurları Kenan KumaÅŸ ve Taner Åženel yaralandı. Durumu ağır olan 33 yaşındaki Kenan KumaÅŸ hastanede ÅŸehit oldu. Teröristin kimliÄŸi ve hangi örgüte üye olduÄŸu konusunda resmi açıklama yapılmadı. Ancak emniyet kaynakları DHKP/C üzerinde duruyor. 
SALDIRI UYARISI YAPILMIÅž
Saldırıdan bir süre önce polis telsizinden tüm personele saldırı uyarısı yapıldığı öÄŸrenildi. 1 Ocak PerÅŸembe günü de DHKP-C’li Fırat Özçelik Dolmabahçe Sarayı önünde nöbet tutan polislere iki adet el bombası atmış, bombalar infilak etmemiÅŸti. Ardından silahına davranan Özçelik, polis tarafından yakalanmıştı.

Fünye ile patlatıldı 

Saldırıda patlamayan bomba, özel kıyafetli bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatıldı. Polis, bu sırada megafonla çevredeki vatandaÅŸları, kontrollü patlama yapılacağı konusunda uyardı. Patlatma sırasında çevredeki bazı iÅŸ yerlerinin camları ile Turizm Åžube MüdürlüÄŸü binasının birinci katında hasar meydana geldi. 

2 aylık Yaren yetim kaldı

Saldırıda ÅŸehit olan polis memuru 33 yaşındaki Kenan KumaÅŸ’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Åžehit polis memuru Kenan KumaÅŸ’ın eÅŸi Gülcan KumaÅŸ kucağında iki aylık kızı Elif Yaren KumaÅŸ ile Haseki EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’ne geldi. Burada bir süre kalan Gülcan KumaÅŸ, daha sonra kızı ve diÄŸer yakınlarıyla hastaneden ayrıldı. Saldırıda yaralanan polis memuru Taner Åženel’in saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸu, tedavisinin Haseki EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’nde devam ettiÄŸi belirtildi.  

Polisimiz kendini feda ederek engelledi

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Sultanahmet’teki hain saldırıyı Bilim ve Teknolojik Yüksek Kurulu Toplantısı’ndayken öÄŸrendi. Toplantıdan ayrılırken basın mensuplarının konuya iliÅŸkin soruları üzerine DavutoÄŸlu, sözlerine hain saldırıda ÅŸehit düÅŸen polis memuru Kenan KumaÅŸ’a rahmet, ailesine ve polis teÅŸkilatına taziye dileklerini sunarak baÅŸladı. Saldırganın örgüt baÄŸlantıları konusunda çalışmalarını sürdürdüÄŸünü kaydeden DavutoÄŸlu, saldırının kaç bombayla gerçekleÅŸtirildiÄŸine iliÅŸkin bir soru üzerine ÅŸunları söyledi: “Üç bomba ile... Polislerimizin hemen konuya müdahil olmaları neticesinde daha fazla zaiyatın önüne geçilmiÅŸ oldu. Kahraman emniyet görevlilerimiz kendilerini feda etme pahasına bu saldırının daha büyük bir zaiyatla neticelenmesini engellemiÅŸ oldular. Ä°ki bomba da etkisiz hale getirildi. En geniÅŸ çaplı araÅŸtırmanın yürütülmesi talimatını verdik. Zaten Ä°çiÅŸleri Bakanımız ile toplantıdaydık. Dakika dakika geliÅŸmeleri takip ettik. 

Yeni bir sonuç elde edildiÄŸinde bunu kamuoyumuzla paylaşırız.”

 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.