Sosyal Medya

Ekonomi

Rusya'nın çözümü ''İslami Bankacılık''

Rus bankaları 2015'te beklenen resesyon öncesi İslami bankacılığa yöneliyor.



Uluslararası yaptırımlar ve petrol fiyatlarındaki düÅŸüÅŸün resesyona sürüklediÄŸi Rusya'da bankalar Ä°slami bankacılık alanına yönelmeye hazırlanıyor. Devlet haber ajansı RIA Novosti'ye göre Rusya'nın kamu kalkınma bankası Vnescheconombank, ilk sukuk satışını nasıl gerçekleÅŸtireceÄŸi konusunda OrtadoÄŸu bankalarından tavsiye alıyor.

AÇIKLAMA DUBAÄ°'DEKÄ° RUS TÄ°CARET KONSEYÄ°NDEN

Dubai'deki Rus Ticaret Konseyi ise, rublenin iki hafta önce tüm zamanların en düÅŸük seviyesine gerilemesinin, Rus ÅŸirketlerini ve bankalarını Ä°slami bankacılık alanına yönelttiÄŸini belirtti.Rus bankalarının alternatif arayışına gitmeleri, faiz oranlarının 2006'dan bu yana en yüksek artışı yaÅŸaması ve ABD öncülüÄŸünde uygulanan yaptırımların Gazprombank ve VTB Bank OJSC'nin de aralarında bulunduÄŸu kurumları ne denli etkilediÄŸini gösteriyor. Politika yapıcılar, bankaların batmasını ve finans sisteminin istikrarsızlaÅŸmasını önlemek için 23 Aralık'ta alelacele Kredi Teminat Ajansı'nın bankalardan hisse almasını saÄŸlayan bir yasa çıkardılar.

Ä°SLAMÄ° BANKALARI ARAÅžTIRIYORLAR

Konsey BaÅŸkanı Igor Egorov 23 Aralık'ta yaptığı açıklamada "Banka ve kurumlar bu alanı öÄŸrenerek piyasaya nasıl girebileceklerini anlamaya çalışıyor. Bu onlar için özellikle 1-2 yıl içinde çok önemli olacak. Zira yaptırımların tam etkilerini halen göremiyoruz" dedi.Merkez Bankası BaÅŸkanı Elvira Nabiullina 26 Kasım'da yaptığı açıklamada Rusya için devrim niteliÄŸinde olacak Ä°slami bankacılık ile ilgili bir düzenleme getirmeyi düÅŸündüklerini dile getirmiÅŸti.

AJANS HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.