Sosyal Medya

Dünya

Kral'ın sır gibi saklanan ziyaretinin nedeni belli oldu!

Özel bir ziyaret için İstanbul'da bulunan Fas Kralı 6'ncı Muhammed Rabat ve ailesinin tatil için neden Türkiye'yi seçtiği belli oldu.



El Mundo gazetesi, Fas Kralı 6. Muhammed'in Fransa topraklarında bulunan kraliyet ailesinin malı olan Betz Åžatosu'na Fransız yetkililer ile yaÅŸadığı casusluk sorunu nedeni ile bu yıl gitmeyerek Türkiye davetini kabul ettiÄŸini yazdı. 
 
Kral Muhammed'in Türkiye'ye neden geldiÄŸi ise birkaç günün en çok merak edilen konusuydu.

DÄ°PLOMATÄ°K KRÄ°ZDENDOLAYI ERDOÄžAN'IN TEKLÄ°FÄ°NE 'EVET' DEDÄ°

 
Gazete, Kraliyet ailesinin her yıl uzun süreli tatil için Fransa'ya gittiÄŸini ancak Fransız devlet BaÅŸkanı François Hollande ile aralarındaki diplomatik krizden dolayı CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın teklifine 'Evet' yanıtı verdiÄŸini iddia etti. Kral'ın Türkiye seçiminin sadece bir tesadüften ibaret olmadığını ileri süren gazete, Kraliyet ailesine yakın diplomatların Fas ile Fransa'nın tarihinin en uzun süreli diplomatik krizlerinden birini yaÅŸadığına dikkat çekti. 

3 AYRI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUÅž

 
Fas Kralı 6. Muhammed ve eÅŸi Kraliçe Selma'nın 2002 yılında evlendiÄŸinden bu yana ilk defa böylesine uzun süreli baÅŸ baÅŸa bir tatil yaptığını yazan El Mundo gazetesi Kralın esas dinlenme yerinin Betz KöÅŸkü olduÄŸunu belirtti. Fransız hükümeti, casuslukla mücadele Åžefi Abdellatif HammouÅŸi'nin, Fas'ın kontrolu altındaki eski Ä°spanyol sömürgesi Sahra bölgesinin bağımsızlığını isteyen militanlara iÅŸkence uyguladığını öne sürerek, HammouÅŸi aleyhinde 3 ayrı suç duyurusunda bulunmuÅŸ ve Paris'teki Fas büyükelçiliÄŸine bir polis baskını düzenlemiÅŸti. Bu olay üzerine devreye giren Fas Kralı 6. Muhammed Fransa ile tüm diplomatik iliÅŸkileri asgari düzeye indirmiÅŸti. Bu arada Fas Kralı'nın ailesi ile geçirdiÄŸi tatil fotoÄŸrafları ülkesinde büyük ilgi görüyor. 
 
Kraliçe Selma'nın Facebook'dan yayınladığı bazı fotoÄŸrafları yayınlayan Fas basını Kraliyet ailesinin sıradan kiÅŸiler gibi Ä°stanbul'da güzel bir tatil geçirdiklerini belirtti. 

 


KAYNAK: Ajanslar 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.