Sosyal Medya

Güncel

Danıştay'dan Fethullah Gülen'e pasaport darbesi!

Danıştay Fethullah Gülen'in pasaportunu iptal eden Erzurum Valiliği’ni haklı buldu. Danıştay, “Yeşil pasaport için doğru olmayan bilgiler verdi ve idareyi yanılttı” dedi. Gülen ABD’de ‘pasaportsuz’ göçmen konumuna düştü.



Danıştay 10. Dairesi Fethullah Gülen’in yeÅŸil pasaportunu ‘yanıltıcı bilgiler verdiÄŸi’ gerekçesiyle iptal eden Erzurum ValiliÄŸi’ni haklı buldu.

Daire, “Gülen vaizlikten emekli olmadı istifa etti, SSK’dan emekli oldu, dolayısıyla memur deÄŸil iÅŸçi emeklisidir; çalışsaydı da yeÅŸil pasaport alacak dereceye yükselemezdi; buna raÄŸmen Diyanet’ten yanıltıcı bilgi verildi; pasaport formunu gerçeÄŸe aykırı ÅŸekilde ‘emekli memur’ olarak doldurdu ve idareyi yanılttı” dedi. Danıştay 10. Dairesi, 20 Kasım 2014’te toplanarak, Gülen’in pasaportunun iptal iÅŸlemini reddeden Erzurum 2. Ä°dare Mahkemesi kararına ValiliÄŸin itirazını görüÅŸtü. Daire, bir üyenin muhalefetine karşı 4 üyenin oyuyla, Ä°dare Mahkemesi’nin ret kararını bozdu.

Kararın gerekçelerinde pasaportun veriliÅŸ süreci, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nın yanlış bilgiler içeren yazısı ve Gülen’in baÅŸvurusundaki usulsüzlükler ayrıntılı olarak sıralandı. Bunlardan bazıları özetle ÅŸöyle:

"JET HIZIYLA HAZIRLANDI"

BaÅŸvurduÄŸu gün yazısı geldi, pasaportu aldı: Gülen, yeÅŸil pasaport baÅŸvurusunu 7 Kasım 1990’da yaptı, Emniyet aynı gün Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’na yazı yazarak  ‘yeÅŸil pasaporta hak kazanıp kazanmadığını’ sordu; Diyanet aynı gün cevap yazarak ‘kazanmıştır’ dedi ve aynı gün Gülen’e yeÅŸil pasaport çıkarıldı!

3 iÅŸ gününde araÅŸtırma tamamlandı: YeÅŸil pasaport çıkarıldıktan sonra, Gülen’in yurt dışına çıkmasında sakınca olup olmadığı konusu araÅŸtırıldı; Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Daire BaÅŸkanlığı’nın 13 Kasım 1990 tarihli yazısı ile ‘sakınca görülmediÄŸi’ Yabancılar Hudut Ä°ltica Daire BaÅŸkanlığı’na bildirildi.

"YALAN BEYANDA BULUNDU"


Yani, Gülen ÇarÅŸamba günü pasaportu aldı, PerÅŸembe günü güvenlik araÅŸtırması baÅŸladı, araya hafta sonu girdi, pazartesi günü araÅŸtırma tamamlandı, Salı günü de ‘yurt dışına çıkabilir’ raporu verildi. Diyanet yanlış bilgi verdi: Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı adına cevabi yazıyı yazan görevli, “6. derece kadrodan 5. derecenin 7. kademesinden maaÅŸ almakta iken Çanakkale Merkez vaizliÄŸinden 20 Mart 1981 tarihinde emekliye ayrılan Fethullah Gülen’in bugün görevde olan emsalleri 3. derece kadrodan 3. derecenin 1. kademesinden maaÅŸ almaktadır” ÅŸeklinde bilgi verdi. Ancak bu yazıdaki kadro ve emeklilik bilgilerinin de doÄŸru olmadığı ortaya çıktı.

Emekli olmadı, istifa etti: Diyanet yazısında, Gülen ‘emekliye ayrılmış’ gösterildi ve aynı dönemde aynı görevi yapanlar emsal verilerek ‘yeÅŸil pasaport verilebilir’ denildi. Oysa birinci yanlış bilgi Gülen’in emekli olduÄŸu bilgisiydi. Zira Gülen emekli olmamış, istifa etmiÅŸti. EmekliliÄŸini, daha sonra adına SSK’ya yatırılan primlerle kazanmış, böylece ‘memur (vaiz) emeklisi’ deÄŸil ‘iÅŸçi emeklisi’ olmuÅŸtu. Memuriyet derecesi yanlış: Diyanet yazısında belirtilen Gülen’in 5. derecenin 7. kademesinden maaÅŸ aldığı bilgisi de doÄŸru deÄŸil. Gülen, istifa ettiÄŸinde 6. derecenin 7. kademesinden maaÅŸ alıyordu. Diyanet’te ‘emsali’ yok: Gülen’in ‘emsallerinin’ baÅŸvuru tarihinde 3. derecenin 1. kademesinden maaÅŸ aldığı (dolayısıyla bu derece ve kademenin hakkı olan yeÅŸil pasaportun verilebileceÄŸi) bilgisi de doÄŸru deÄŸil. Çünkü Diyanet, 15 AÄŸustos 1965 tarihinden bu yana ‘ilkokul mezunu’ vaiz atamadı. Yani ona emsal olabilecek ‘vaiz’ kadrosunda emsali yok!

"Ä°DAREYÄ° AÇIKÇA YANILTTI" 

Çalışsaydı da 3. dereceye gelemezdi: Ä°ÅŸten ayrılma kadro derecesi yerine, çalışsaydı ne olurdu diye bakılsa bile; mesleÄŸe 12. derecenin 1. kademesinden baÅŸlayan ilk okul mezunu bir vaiz olarak, 21 yıl 26 günlük kamu hizmetinin karşılığında Gülen, ancak 4. derecenin 1. kademesine gelebilecekti. Yani 3. dereceye gelemediÄŸi için yine yeÅŸil pasaport almaya hak kazanamayacaktı. Formu ‘emekli memur’ olarak doldurdu: Ancak Gülen, yeÅŸil pasaport baÅŸvuru formu olarak ‘emekli memur’ formunu kullandı; ilgili kısma da ‘emekli vaiz’ yazdı. Bu, ‘idareyi yanıltmak’ olarak deÄŸerlendirildi.



KAYNAK: Ajanslar 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.