Sosyal Medya

Güncel

Fuat Avni'nin kimliği tespit edildi! Hesabı 3 kişi yönetiyor

Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla gündeme oturan 'Fuatavni' hesabı ile ilgili önemli bilgilere ulaştığı iddia edildi.



Ä°ddiaya göre hesabı açan kiÅŸi tespit edildi. Fakat hesabı açan ÅŸahıs kullanmıyor.

Fuatavni isimli hesabı kullanan 3 kiÅŸi,  paralel yapı iddialarıyla baÄŸlantılı olduÄŸu öne sürülen kiÅŸilerden gelen bilgileri derleyerek paylaşıyor.

Kaynaklar, bürokraside çalışan ve hesaba bilgi aktaran bazı kiÅŸilerin de tespit edildiÄŸini belirtti. Özellikle 15-25 Aralık operasyonları sonrasında sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlarla yoÄŸun ÅŸekilde gündeme gelmiÅŸti. Bunun üzerine yapılan yasal düzenlemeler yanında, bazı hesaplarla ilgili yapılan incelemeler de devam ediyor.

ABD TOPU TWITTER'A ATTI

Bu hesaplar arasında yer alan 'Fuatavni' Twitter hesabı ile ilgili olarak araÅŸtırma yapan güvenlik birimleri, önemli bilgilere ulaÅŸtı. Buna göre hesabı açan kiÅŸi ile kullanıcıları farklı. "Havuz hesap" olarak kullanılan bu hesabı açan kiÅŸiye ait bazı bilgiler belirlenmiÅŸ olsa da kullanıcı aynı kiÅŸi deÄŸil. 'Fuatavni' hesabını aktif olarak kullanan 3 ayrı kiÅŸi bulunuyor.

Güvenlik birimlerinin yaptığı incelemeler sonucunda ABD'ye kadar hesapların izleri takip edildi. Hesabın aktif 3 kullanıcısı olduÄŸu belirlendi. Hesabın, farklı kamu kurumlarından ve birbirine yakın zamanlarda yapılan sızıntıları nasıl servis ettiÄŸi de önemli ölçüde belirlendi.

Devlet içindeki bürokratlardan yapılan sızıntı, bu hesap üzerinden servis ediliyor. Bu nedenle birden fazla yerde olup biteni internet üzerinden yayan bir hesap oluÅŸturulabiliyor. Özellikle kamu kurumlarından sızan bilgiler, yine bu hesabı kullanan 3 ayrı kiÅŸi tarafından paylaşılıyor. 'Fuatavni' hesabını kullanan kiÅŸilerle ilgili çalışmalar ABD sınırında bitiyor. UyuÅŸturucu, çocuklara yönelik istismar gibi konularda iÅŸbirliÄŸi güçlü olan ABD güvenlik birimleri, korsan hesapları ile ilgili olaraksa topu sosyal medya ÅŸirketine attı. ABD'li yetkililer, bu bilgilerin söz konusu mesajların yayımlandığı ÅŸirketten talep edilmesi gerektiÄŸi yanıtını verdi, sosyal medya ÅŸirketi ise Türkiye'nin talep ettiÄŸi bilgileri uzun süredir vermiyor.

3'ÜNCÜ TARAF DA DEVREDE

Korsan hesaplarla ilgili yapılan çalışmalarda, hukuk sınırı içindeki bütün imkanların kullanıldığı kaydedilirken, '3'üncü taraf' olarak bilinen kaynakların da devreye sokulduÄŸu öÄŸrenildi. Bazı AB ülkelerinde sosyal medya ÅŸirketlerinin bu tür hesaplarla ilgili iÅŸbirliÄŸi yapmasının zorunlu olması, Türkiye'nin doÄŸrudan alamadığı bilgileri, 3'üncü ülkeler üzerinden almasını gündeme getirdi. EÄŸer anlaÅŸma saÄŸlanırsa, bu bilgiler 3'üncü taraflar üzerinden de alınabilecek.



KAYNAK: Sabah 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.