Sosyal Medya

YaÅŸam

Lise öğrencisi Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

Konya'da 16 yaşındaki bir lise öğrencisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla okulundan alınarak tutuklandı. Öğrencinin avukatı Barış İspir, tutuklama kararının hukuksuz olduğunu savundu.



Sosyal medya aracılığıyla örgütlenen Halkçı Liseliler Grubu üyesi gençler, Kubilay'ın ÅŸehit ediliÅŸinin 84. yılı dolayısıyla dün Gedavet Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Meram Endüstri Meslek Lisesi 11. sınıf öÄŸrencisi 16 yaşındaki M.E.A., CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a hakaret ettiÄŸi iddiasıyla polis tarafından okulunda gözaltına alındı.

Emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.E.A, Konya 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesine göre M.E.A. hakkında dava açılırsa CumhurbaÅŸkanı'na hakaretten 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

'Hakaret kastım yoktu'

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a hakaret ettiÄŸi suçlamasıyla okulundan alınarak çıkarıldığı mahkemede tutuklanan lise öÄŸrencisi M.E.A.'nın Cumhuriyet savcılığına verdiÄŸi ifadesinde, "Benim herhangi bir partinin gençlik kollarına üyeliÄŸim bulunmamaktadır. 'Halkçı Liseliler' diye tabir edilen ise facebookta bir sayfadır. Biz ValiliÄŸe müracat ederek 'Åžehit Subay Kubilay'ı anmak için izin aldık. Gedavet Parkı'nda toplandık. Ben facebooktaki sayfayı idare ediyorum. 'BaÅŸkan' demeleri o olabilir. Söz konusu açıklamayı ben yaptım. Benim hakaret etme kastım yoktur" dediÄŸi öÄŸrenildi.

M.E.A.'nın dünkü açıklamasını Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Güvenlik Åžubesi polisleri tarafından kamerayla kaydedildiÄŸi, bunu inceleyen Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın M.E.A. hakkında CuhmurbaÅŸkanı'na hakaret suçundan soruÅŸturma baÅŸlattığı bildirildi.

Karara itiraz edecekler

Lise öÄŸrencisi M.E.A'nın avukatı Barış Ä°spir, tutuklama kararının hukuksuz olduÄŸunu savundu.

Mahkemenin kararına itiraz edeceklerini dile getiren Ä°spir, "Ä°tiraz için gerekli çalışma yapılmaktadır" dedi.

Ä°spir, vicdanın adalet duygusu ile birleÅŸmesi gerektiÄŸini belirterek, "M.E.A, sosyal medyada ve basında sürekli yer alan ifadeleri direkt dile getirmiÅŸtir" diye konuÅŸtu.

Kaynak: AA ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.