Sosyal Medya

Güncel

17 Aralık süreci başarılı olsaydı neler olacaktı?

Paralel yapının 17 Aralık darbe girişimi başarılı olsaydı, Türkiye'de neler yaşanırdı sorusunu gazeteci ve yazarlara sorduk. Ortak görüş: İç savaşa varan bir kaos yaşanırdı. Ülke Müslüman görünümlü bir İsrail'e dönüşürdü



Latif ErdoÄŸan (Bir dönem Gülen'e en yakın isimlerden, Yeni Akit Gazetesi Yazarı): 
Darbe gerçekleÅŸmiÅŸ olsaydı büyük fotoÄŸrafa bakıldığında, mutlaka darbeyi gerçekleÅŸtirmek isteyenlerin başındaki kiÅŸi Türkiye'ye halife olarak gelecekti. Türkiye'deki hilafette IŞİD gibi kendisini halife ilan edenlerle veya Ä°ran'la bir çatışmaya girecekti. Ülke içinde bir konsensüs meydana getirmek ve dış güçlerle birleÅŸmek için bunlar yapılacaktı. Dolaysıyla Türkiye 2 taraflı harbin içinde olurdu. 

HaÅŸmet BabaoÄŸlu (Sabah Yazarı): 
Türkiye, Müslüman görünümlü Ä°srail olurdu, ÅŸu an da Paralel Yapı'yla birlikte hareket eden ulusalcılar, sosyalist sol, HDP'liler ve CHP'liler o Türkiye'de bir gün bile yaÅŸamak istemezlerdi. 

Nagehan Alçı (Milliyet Yazarı):
Darbe baÅŸarıya ulaÅŸsaydı Türkiye bugün bir açıkhava hapishanesi olurdu. Bu yapı kendine düÅŸman ya da potansiyel düÅŸman olarak gördüÄŸü herkesi, daha önce de yapmış olduÄŸu gibi bir takım sahte kanıtlar, sahte ihbarlar ve yalancı tanıklarla hapse atmaya çalışırdı. Maalesef Türkiye görüntüde sandıktan çıkan kukla iktidarların olduÄŸu ama arka planda hiç deÄŸiÅŸmeyen bir bürokrasi vesayeti altında bir ülke olurdu. 12 yılın ardından yüzde 50'yle ayakta kalan bir lideri halk kolay kolay teslim etmezdi. Ä°ç savaÅŸa kadar giden görüntüler olurdu. 

Mehmet Ali Önel (Televizyoncu- Gazeteci):
Öncelikle Türkiye bağımsızlığını kaybetmiÅŸ olacaktı. Rejim deÄŸiÅŸecekti. Fethullah Gülen sözde dini lider olarak, Ä°ran benzeri bir modelle ülkeyi yönetecekti. Ama Yüce Allah 17 Aralık sabahı onlara vakti gelmeden erken çıkış yaptırdı. Gizli planları ve 40 yıllık hazırlıkları bu erken çıkış ile deÅŸifre oldu. 

Halime Kökçe (Star Yazarı):
Kurdukları paralel suç ÅŸebekesi marifetiyle dinledikleri kiÅŸiler için, sözde "Selam Terör Örgütü" davası üzerinden Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davalarındakinden çok daha acımasız yöntemlerle yeni Silivriler yapacaklardı. Türkiye'nin OrtadoÄŸu üzerindeki demokrasi ve insan merkezli dış politikası, tümden ilga edilmiÅŸ olacak ve yeniden "güneydeki sevdikleri ülkenin" güvenliÄŸi eksenine oturacaktı. 

Hikmet Genç (Yeni Åžafak Yazarı):
Hükümet düÅŸecekti, yargı ve kolluk güçleriyle Türkiye'de ilk defa bir darbe gerçeklemiÅŸ olacaktı. Yeni dünya düzeninde Batılıların öngörmüÅŸ olduÄŸu yönetilebilir bir OrtadoÄŸu, yönetilebilir bir Türkiye sistemi kurulacaktı. ErdoÄŸan'ı lider olarak çok seven yüzbinler ise mücadeleye baÅŸlayacaktı. Bu da kitlesel bir halk hareketine dönüÅŸürdü. 

Ersoy Dede (Yeni Akit Yazarı):
27 Mayıs kanlı faÅŸist darbesinden daha vahim bir tablo bekliyor olacaktı Türkiye'yi.. Don davasından, cımbız davasından, köpek davasından daha sert geldi darbeciler bu defa... Bu yapılanın darbe olduÄŸunu haykırdığımız için ise bizi zaten spor salonlarına doldurmuÅŸ olacaklardı çoktan. Bugün 'basın hürriyeti' diye bağıran bu güruh, yanlışlıkla baÅŸarılı olsaydı ortada ne gazete kalırdı gerçekleri söyleyecek ne gazeteci. 

Elif Çakır (Gazeteci- Yazar): 
Bu ahlaksız darbe baÅŸarılsaydı sonu kanlı bitecekti. Tüm Türkiye'yi Silivriye çevireceklerdi.

Sabah 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.