Sosyal Medya

Güncel

'Özbek Hoca'nın vurulma anı kamerada

İstanbul'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen 'Özbek Hoca' lakaplı Abdullah Buhari'nin vurulma anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Arkadan yaklaşan tetikçi Buhari'nin sırtına tek el ateş ediyor.



10 Aralık'ta Zeytinburnu'nda uÄŸradığı saldırıda hayatını kaybeden 'Özbek Hoca' olarak bilinen Abdullah Buhari, Ä°hsan Ä°lmi Hizmetleri ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi'nde ders veriyordu. Polis Çeçen uyruklu tetikçi Zelimkhan Makhtiev, azmettirici Rus Sobir Shukurov ve saldırıya yardım eden Eldar Aslan’ı olayın faili olarak yakalarken saldırıya ait görüntüler de ortaya çıktı. 

Buhari’nin suikaste uÄŸradığı anlar çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Görüntülerde Buhari,  Ä°hsan Ä°lmi Hizmetleri ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi’nin önüne geliyor ve kapının açılmasını beklerken, Çeçen tetikçi çevreyi kontrol ederek Buhari’ye doÄŸru yaklaşıyor.

Åžüpheye kapılıp arkasını kontrol eden Buhari daha sonra yeniden kapıya yöneliyor. Çeçen suikastçı bu sırada elindeki tabancayı Buhari’nin sırtına dayayarak ateÅŸ ediyor ve hızla kaçıyor.

Ä°lk anda ne olduÄŸunu anlayamayan Buhari sırtını tutarak tetikçinin arkasından gitmeye çalışıyor. Bu sırada silah sesi üzerine dernekten çıkan bir öÄŸrenci önce hocasına yardım ediyor, sonra tetikçinin peÅŸinden koÅŸuyor. Tetikçi silahını doÄŸrultunca öÄŸrenci geri dönüyor.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.