Sosyal Medya

YaÅŸam

Tarım İşçilerinin Kavgasından Suriyeliler Zarar Gördü

Manavgat'ta, iki ayrı işçi grubu arasında çıkan kavgaya sinirlenen mahalle sakinleri Suriyeli göçmenlerin kaldığı 4 ev ile 2 minibüse zarar verdi.



Edinilen bilgilere göre; TaÅŸağıl Mahallesi'nde, Åžanlıurfalı tarım iÅŸçilerini taşıyan bir minibüsten hareket halindeyken merdiven düÅŸtü. Bu sırada arkadan gelen BeÅŸkonaklı iÅŸçileri taşıyan minibüs düÅŸen merdiven yüzünden kaza yapmaktan son anda kurtuldu. Bu nedenle iÅŸçiler arasında baÅŸlayan tartışma, kavgaya dönüÅŸtü. Kavgada her iki taraftan 5 kiÅŸi yaralandı. BeÅŸkonaklı iÅŸçilerden Åžaban Çınar, (22), Ferhat Kızgın (15), MenekÅŸe Çınar (50), Elif Fakir (52) Serik Devlet Hastanesine, Åžanlıurfalı iÅŸçi Fesih Öztop (21) iseManavgat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılar, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Olayın duyulması üzerine TaÅŸağıl'da toplanan BeÅŸkonak ve TaÅŸağıl mahallesi sakinleri, kavga edenlerin Suriyeli iÅŸçiler olduÄŸunu ileri sürerek, bu iÅŸçilerin evlerine saldırdı. Olayda 4 ev ile 2 minibüse zararar verildi.


 

Bölgeye gelen Jandarma ekipleri mahalle sakinlerini sakinleÅŸtirerek bölgeden uzaklaÅŸtırdı. Jandarma ekiplerinin uyarısı üzerine olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı ortaya çıktı. 
Kavganın yaÅŸandığı mahalleye gelen ManavgatBelediye BaÅŸkanı Åžükrü Sözen ve Ä°lçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ufuk Aruk, vatandaÅŸları tahriklere gelmemeleri konusunda uyardı.
Mahalle sakinleri, bölgeye gelen çok sayıdaki göçmen nedeniyle sorun yaÅŸadıklarını belirttiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.