Sosyal Medya

Dünya

Müslüman olanlar açlık ve katliam kıskacında

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin batısında yüz binlerce Müslüman katliam korkusuyla çok zor şartlar altında yaşıyor.



Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü (HRW), geçici hükümet ve BM yetkililerinin, Müslümanların Kamerun’a kaçmasına engel olduÄŸunu açıkladı.

HRW Afrika yetkilisi Lewis Mudge, bölgede mahsur kalanların önünde iki korkunç seçenek var: Ya militanların saldırısını göze alarak yola çıkacaklar ya da açlık ve hastalıktan ölecekler.” dedi.

Yerel yetkililer, halihazırda yüz binlerce Müslümanın ülkeyi terk ettiÄŸini belirterek, izin verilmesi halinde Orta Afrika Cumhuriyeti’nde hiç Müslüman kalmayacağına dikkat çekiyor. HRW ise insanların canlarını kurtarma hakkına dikkat çekerek bu politikanın savunulamayacağını belirtiyor.

7-14 Aralık tarihlerinde bölgede araÅŸtırma yapan HRW, BM barış gücü askerlerinin, Müslümanların kaçışını kuvvet kullanarak engellediÄŸini duyurdu. Son bir yıl içinde Hıristiyan ya da yerel inançlara sahip kiÅŸilerden oluÅŸan çetelerin saldırısına uÄŸrayan yüz binlerce Müslüman, komÅŸu Çad ve Kamerun’a sığınmıştı. BaÅŸkent Bangui’de kuÅŸatma altındaki Müslümanların kurtarılmasından sonra Orta Afrika yönetimi, benzer operasyonlara artık izin vermeyeceÄŸini duyurmuÅŸtu. Bangui yönetimi, ülkedeki etnik temizliÄŸe destek veriyor görünmekten rahatsız olduÄŸunu belirtiyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.