Sosyal Medya

Güncel

Dumanlı: Erdoğan çok cesaretli birisi

Ekrem Dumanlı'nın 'dönemin Başbakanı' olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili sözleri 2008 yılına ait.



Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, 2008 yılında haberx'ten Hülya Okur'a verdiÄŸi röportajda 61. Hükümet'in BaÅŸbakanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'dan övgüyle bahsediyor. Röportaj 3 bölüm halinde Zaman gazetesinin internet sitesinde de yayınlandı. 

Dumanlı'ya göre Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın en büyük özelliÄŸi cesaretli olması. ErdoÄŸan'ın iyi bir teÅŸkilatçı olduÄŸuna vurgu yapan Dumanlı, o zamanlar ErdoÄŸan için tam bir siyaset ve devlet adamı yakıştırması yapıyor. Yine Dumanlı'ya göre, ErdoÄŸan sokak ve halkın dilini siyasete çok baÅŸarılı yansıtıyor. 

Ä°ÅŸte Dumanlı'nın 2008'de verdiÄŸi röportajdan ilgili bölüm: 

(Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın 2007'deki AK Parti'yi kapatma davası karşısında takındığı tavır üzerine Ekrem Dumanlı deÄŸerlendirme yapıyor) 

DUMANLI: TAYYÄ°P ERDOÄžAN DEVLET ADAMI OLDU

"Tayyip ErdoÄŸan benim görebildiÄŸim iyi bir teÅŸkilatçı. Çok küçük yaÅŸlarda bu teÅŸkilat iÅŸlerinden gelmiÅŸ. Erbakan'ın partisinin gençlik kollarından gelmiÅŸ, kendini yenilemiÅŸ, deÄŸiÅŸimlere ayak uydurmuÅŸ. Tayyip ErdoÄŸan yeni bir ÅŸey daha ekledi vizyonuna, Hâlâ Ä°stanbul Belediye BaÅŸkanıymış gibi muamele ediyorlar. DoÄŸru deÄŸil, bir siyaset adamıydı, devlet adamı oldu."

"ERDOÄžAN Ä°STESE AYM'NÄ°N ÖNÜNE 5 MÄ°LYON Ä°NSANI YIÄžARDI"

"Bu dava sürüncemede kaldığı müddetçe ülkenin üzerinde kocaman bir soru iÅŸareti olacağını gördü ErdoÄŸan. Bunun giderilmesi için iki yol var: Bir, yumruÄŸunu masaya vuracak, Anayasayı da, Anayasa Mahkemesini de deÄŸiÅŸtirelim. Hatta Tayyip ErdoÄŸan istese bir iÅŸaretle Anayasa Mahkemesinin önüne 5 milyon insan da yığar. Bunu tercih etmedi. Dedi ki: "Tamam, kapatacaksanız, haydi kapatın." Lets face it. YüzleÅŸelim buyur dedi. Partinin içinden bu kadar pasif olmayalım, bu kadar boyun eÄŸmeyelim diyenlere siz karışmayın, bakalım bir görelim dedi."

ERDOÄžAN'IN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ CESUR OLMASI

"Ben Anayasa Mahkemesinin en çok etkilendiÄŸi ÅŸeyin, sosyal dinamizm olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Kamu vicdanına mal olmadı bu dava. Kamu vicdanı bunu kabul etmedi çünkü seçim olmuÅŸ, her iki seçmeden biri AK Partiye oy vermiÅŸ, sen bir yıl geçmeden, ben seni laikliÄŸin düÅŸmanı görüyorum diyorsun. Bu ÅŸu demektir: 'Bu partiye oy veren herkes laikliÄŸin düÅŸmanı' demektir. VatandaÅŸ bundan incinmez mi? Tayyip ErdoÄŸan'ın en büyük özelliÄŸi nedir derseniz bana göre cesaretidir. Cesareti birçok yerde kapalı kapıları açtı, burada da kapıyı açtı, kapatın buyurun, kapatırsanız B Planım var dedi, siyasi yasak için C Planım var dedi. Var mıydı yok muydu bilemem ama bir yönüyle meydan okumaydı bu."

ABDÜLLATÄ°F ÅžENER VE TURHAN ÇÖMEZ ÖRNEĞİ

"Åžu Abdüllatif Åžener'in, Turhan Çömez'in ayrılış sürecini bile Tayyip ErdoÄŸan'ın siyasi lider ve devlet adamlığı çerçevesinde incelemek lazım. Adamı son dakikaya kadar merkez yürütme kuruluna aldı, adam kendisi istifa etti, bir baÅŸka partide olsaydı kapının önüne koyarlardı, Abdullatif bey, oradan buraya herkesi dolaşıyor, partinin aleyhine konuÅŸuyor, kim inandırdıysa onu: Ülkeye bir ÅŸeyler olacak, iki-üç nesil planlanma yapılmış, iki-üç nesil yeniden planlanacak, mühendislik yapılmış, kimse çıkamıyor, çıkarsa ortalık karışacak, diyor, bunları biliyor Tayyip ErdoÄŸan. Aynı masada oturuyor, onu da dinliyor, adam sonunda kendisi istifa etmek zorunda kaldı. Turhan Çömez, ailenin ferdi gibi olmuÅŸ bir dönem."

DUMANLI: ERDOÄžAN RÄ°SK KARÅžISINDA SIRTINI DÖNMEZ

Karşısında bir risk oluÅŸtuÄŸunda sırtını dönüp giden bir adam deÄŸil, tam aksine onun üstüne üstüne giden bir adam. Mesela askerlerle arası iyi deÄŸil diye konuÅŸulduÄŸunda gidiyordu aralarında oturuyordu. Aksiyondan zevk alıyor sanki. Halk da bu yüzden seviyor, yapay deÄŸil, tabii. DüÅŸünün "Ananı da al git" bu lafı herhangi bir siyasetçi söylese siyasi hayatı biter. Onun bitmiyor. Söylenen söz güzel deÄŸil ama vatandaÅŸ, ben de böyle söylüyorum ama diyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.