Sosyal Medya

Güncel

Polisle çatışan Rojhat Özdel'in silahlı görüntülerin ortaya çıktı

Hakkari'de Polisle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Rojhat Özdel'in "silahlı" görüntüleri, basın mesuplarına dağıtıldı.



Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸünden yapılan yazılı açıklamada, 06-07 Aralık 2013tarihlerinde Yüksekova'da yaÅŸanan olayları bahane eden grupların, ilçe merkezinde korsan gösteri yaptığı belirtildi. Gösteriler sırasında güvenlik güçlerine yönelik ateÅŸli silah ile saldırıda bulunan bir kiÅŸinin, kamera kayıtlarında tespit edildiÄŸi vurgulanan açıklamada, "Ekiplerimizce yapılan uyarılara raÄŸmen silahla saldırıya devam etmesi üzerine çıkan çatışmada, ÅŸahıs kullandığı silahla yaralı olarak ele geçirilmiÅŸ ve kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiÅŸtir"denildi.

BAÅžBAKAN'DAN KONUYA Ä°LÄ°ÅžKÄ°N FLAÅž AÇIKLAMALAR!

Ak Parti'nin Van ve EskiÅŸehir kongrelerine katılan BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, internet gazetelerinin temsilcilerine önemli açıklamalarda bulundu.

Bu konuya iliÅŸkin de açıklama yapan DavutoÄŸlu ÅŸunları söyledi;

''Hadise tam anlamıyla ÅŸöyle geliÅŸmiÅŸ: Bu ÅŸahıs önce adalet sarayını silahla taradı. Sonra molotoflarla saldırdı. Maskeli ve silahlı olan bu Åžahıs Megafonlarla defalarca uzun zaman uyarılmasına raÄŸmen bir netice alınamadı ve ÅŸahısa müdahale edildi.''

Emniyetin basın mensuplarına dağıttığı MOBESE görüntülerinde de yol kenarındaki kömür torbalarının arkasına gizlenen yüzü maskeli bir kiÅŸinin,silahla polislere ateÅŸ etmesi görülüyor. Bu arada, polisle girdiÄŸi çatışmada hayatını kaybeden 18 yaşındaki Özdel'in cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Yüksekova'ya getirilerek, Akalın köyü mezarlığında topraÄŸa verildi. Cenaze törenine katılan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, yaÅŸanan olayları provokasyon olarak nitelendirerek, ilçe halkını provokasyonlara karşı saÄŸduyulu olmaya davet etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.