Sosyal Medya

Güncel

Hükümetle görüşme İmralı sonrası

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Kandil'e gitti. HDP heyetinin diğer iki isminin hükümetle yapacağı görüşmeler ise hafta sonu yapılacak İmralı ziyareti sonrasına kaldı.



 

HDP heyetinin Baluken dışındaki iki ismi grup baÅŸkanvekillerinden Pervin Buldan ile Ä°stanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in bugün Çözüm Süreci Kurulu üyeleriyle görüÅŸmesi öngörülüyordu. Program yoÄŸunluÄŸu nedeniyle bu görüÅŸmelerin önümüzdeki hafta yapılacağı öÄŸrenildi. HDP'li iki isim hükümet yetkilileri dışında BaÅŸbakan Yardımcılığı döneminde çözüm süreciyle ilgili koordinasyonu yürüten AK Parti Sözcüsü BeÅŸir Atalay'dan da önümüzdeki hafta görüÅŸmek için randevu istedi. 

HDP heyetinin bu temasları, hafta sonu yapılacak Ä°mralı ziyaretinin sonrasında gerçekleÅŸecek. 

Dicle ilk kez İmralı heyetinde

Pazar günü Ä°mralı Cezaevi'ni ziyaret etmesi beklenen heyette bu kez farklı bir isim yer alacak. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) EÅŸbaÅŸkanı Hatip Dicle'nin bu hafta sonu yapılacak görüÅŸmede yer alacağı kesin. Ancak Al Jazeera'ye bilgi veren kaynaklar hükümetin Ceylan BaÄŸrıyanık ismi ile ilgili ayrıntılı bir araÅŸtırma yapma eÄŸiliminde olduÄŸunu, BaÄŸrıyanık'ın hafta sonu yapılacak görüÅŸmeye katılıp katılmayacağının Cumartesi günü netleÅŸeceÄŸini söyledi. 

Adalet Bakanı BozdaÄŸ da pazar günü Ä°mralı'da Abdullah Öcalan ile görüÅŸmesi beklenen heyete yeni isimlerin eklenmesiyle ilgili kendisine bir baÅŸvuru olmadığını söyledi. Bakanlık olarak "milletvekili olan kiÅŸilerle ilgili" izin verme yetkisinin olduÄŸunu belirten BozdaÄŸ ÅŸunları söyledi:

"HDP’lilerin bakanlığımıza müracaatları olmadı, olunca bakacağız, ona göre deÄŸerlendireceÄŸiz, gitmesi gerekenler gidecektir. Belki bakanlığa gelmiÅŸtir ama bana henüz imzaya gelmediÄŸi için o nedenle söylüyorum. Milletvekilleriyle ilgili yetki Adalet Bakanı'na aittir, milletvekili olmayanlarla ilgili ayrı bir usul var. Milletvekillerinin bu hafta sonu gitme talepleri olduÄŸunu biliyorum, biz de olumlu bakıyoruz."

'Mutlak eylemsizlik' çaÄŸrısı bekleniyor

Pazar günü Ä°mralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan ile ilk görüÅŸmesini yapacak. Öcalan'ın "mutlak eylemsizlik" çaÄŸrısı yapması beklenen bu görüÅŸme öncesinde heyet üyelerinden HDP Grup BaÅŸkanvekili Ä°dris Baluken bugün Kandil'de KCK yöneticileri ile görüÅŸüyor.

Baluken gelinen son noktayı, hükümet cephesinden partiye iletilen mesajları KCK yöneticilerine aktaracak, Kandil'in Öcalan'a ileteceÄŸi mesajı alacak. 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.