Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan emeklilik müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda yaptığı konuşmasında prim borcundan dolayı emekli olamayan Bağ-Kur'lulara bir müjde verdi. SGK'nın Halk Bankası ile imzalayacağı protokol ile prim borcu olanlara kredi imkanı sağlanacak. Erdoğan, "Cumhurbaşkanının 'ihanet-i vataniye' diye bir suçu var. Peki yargıcın nesi var? O neyle yargılanacak?" dedi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ATO Congresium'daki 4. Esnaf ve Sanatkarlar Åžurası'nın açılış konuÅŸmasını yaptı. "Bizde esnaf ve sanatkar demek, ticaret yapan, alan-satan sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek deÄŸildir" diye konuÅŸan ErdoÄŸan, "Esnaf ve sanatkar demek altını çizerek ifade ediyorum ticaret yapan, alan satan, sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek deÄŸildir. Bizim medeniyetimizde bizim millet ve medeniyet ruhumuzda esnaf sanatkar gerektiÄŸinde askerdir, alperendir. GerektiÄŸinde cephede vatanını savunan ÅŸehittir, gazidir, kahramandır. GerektiÄŸinde asayiÅŸi tesis eden polistir. GerektiÄŸinde adaleti saÄŸlayan hakimdir, hakemdir. GerektiÄŸinde de ÅŸefkatli bir aÄŸabeydir, kardeÅŸtir. Taksici, ÅŸoför deyip geçemezsiniz. Mahallenin aÄŸabeyidir, mahallenin bekçisidir. Bakkal, kasap, manav, terzi deyip geçemezsiniz. O mahallenin adeta ruhudur. Sokağımızın, semtimizin vicdanıdır. Çok açık söylüyorum esnafı çıkarıp aldığınızda Türkiye tarihinde geriye hiçbir ÅŸey kalmaz" ifadelerini kullandı.

"ALLAH ALLAH' DÄ°YE ZÄ°KREDÄ°YORLAR"

Selçuklu ve Osmanlı döneminde bakırcıların yaptıkları iÅŸe, vurdukları çekice bile bir derin anlam yüklediklerini dile getiren ErdoÄŸan, "Tak tak diye ses çıkarken, bakırcının gönlünden dilinden 'Allah Allah' diye zikir dökülüyor. Keçeciler yünü vücutlarına vurdukça 'Allah Allah' diye hakkı zikrediyorlar. Ä°ÅŸte böyle bir ruh var. Medeniyet var. Elini açık tut, kapını açık tut, sofranı açık tut. Elini baÄŸlı tut, dilini baÄŸlı tut, belini baÄŸlı tut. Ä°ÅŸte böyle bir teÅŸkilata, böyle bir geleneÄŸe, zihniyete sahip olmak bizim için milletimiz için inanın eÅŸi bulunmaz bir talihtir" diye konuÅŸtu. 
ErdoÄŸan, "Böyle bir esnaf ve sanatkar camiasına sahip olmak geleceÄŸimiz adına da iftihar vesilesidir. Rabbim bu milleti ekmeksiz susuz havasız vatansız bırakmasın. Ama onlar kadar böyle güzel bir esnaf geleneÄŸinden, böyle güzel bir camiadan, cemiyetten de inÅŸallah mahrum bırakmasın" dedi.

"ESNAF AYAKTA DURDUKÇA BU DEVLET AYAKTA KALIR"

"Esnaf yaÅŸadıkça bu millet yaÅŸar" diyen ErdoÄŸan, "Esnaf ayakta durdukça bu devlet ayakta kalır. Ä°ÅŸte onun için esnafın acımasız ve ahlaksız iktisadi anlayışın altında ezilmesine hep birlikte karşı çıkacağız. Esnaf ahlakını dışlayan deÄŸil, onu çürüten deÄŸil, esnaf ahlakıyla yoÄŸrulmuÅŸ yeni bir anlayışı hem ülkemize hem dünya idrakine söyletmek durumundayız" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

"YAN GELÄ°P YATANLAR VARSIN YATSINLAR"

ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: 

"Ahi ne demektir biliyor musunuz? Ahi Dicle'nin kenarındaki koyunu kendisine dert edindiÄŸi kadar Nil ve Tuna'nın kenarındakini de kendine dert edinendir. Bizim esnafımızın ufku hiçbir zaman dükkanının önü olmamıştır. Bizim insanımızın ufku hiçbir zaman sokağının, mahallesinin sınırı olmamıştır. Bizim devlet olarak, ülke ve millet olarak, ufkumuz hiçbir zaman baÅŸkentlerin, devlet binalarının içine hapsolmamıştır. Devlet dairelerinde oturup siyasi parti genel merkezlerinde oturup, semtindeki gerçeklerden dahi haberi olmayan bir bürokrat, bir siyasetçi, bir idareci anlayışı Türkiye'yi büyütemez ve büyütememiÅŸtir. Bakın bazılarının iÅŸi gerçekten çok kolaydır, Ankara'da ofisinde oturacaksın, nerede iÅŸ yapılıyorsa onu kıyasıya eleÅŸtireceksin. Ekonomiyi eleÅŸtir, demokrasiyi, çözüm sürecini, Suriye, Irak politikasını eleÅŸtir. Hazreti Mevlana ne diyor; 'Pergel gibi bir ayağın burada, merkezde olacak diÄŸer ayağınla alemleri gezeceksin.' Biz de bunu maalesef yanlış anlayıp iki ayağını merkeze sabitleyip, oradan her konuda ahkam kesenler var. Hiçbir sorumluluk almadan, hiçbir riskin altına girmeden adeta parmağını dahi kıpırdatmadan yan gelip yatan, yattığı yerden de önüne gelene çamur atan bir zihniyet maalesef var. Yan gelip yatanlar varsın yatmaya devam etsinler ama biz bürokratın, teknotratın, Meclis'in, hükümetin, bakanların sürekli koÅŸturmasını istiyoruz. CumhurbaÅŸkanı bu noktada asla istisna deÄŸildir. KoÅŸan koÅŸturan, terleyen bir cumhurbaÅŸkanı istiyor, böyle bir cumhurbaÅŸkanı olmanın gayretini, mücadelesini veriyoruz. Siyasetin tüm taraflarından bizim arzumuz, beklentimiz de budur. OturduÄŸu yerden, yattığı yerden her yapılanı eleÅŸtiren, her yapılandan ÅŸikayet eden, millete deÄŸil uluslararası çevrelere, uluslararası medyaya servis yapan bir siyaset, Türkiye'nin sorunlarına çözüm üreten bir siyaset olamaz. Millet, devlet, siyaset, esnaf, sanayici, iÅŸçi, memur. Herkes ele ele verecek, herkes ter akıtacak ve Türkiye bu sayede istikrarla büyümesini idame ettirecek."

"GALATAPORT OLAYINDA YÜRÜTMEYÄ° DURDURMA KARARI"

"Öyle bir yargı düÅŸünün ki ihalesi iki yıl önce bitmiÅŸ bir Galataport olayında, bakıyorsunuz ihaleyi yürütmeyi durdurma kararı vermiÅŸ. Ä°ÅŸ bitmiÅŸ, adam ödemesine baÅŸlamış. Uluslararası projeler üretiyor. Bu iÅŸin inÅŸaatı baÅŸlayacak" diye konuÅŸan ErdoÄŸan, "Bu nasıl bir vatanseverliktir, nasıl bir milliyetperverliktir? CumhurbaÅŸkanının 'ihanet-i vataniye' diye bir suçu var. Peki yargıcın nesi var? O neyle yargılanacak?" dedi.

"Biz ülkeyi nasıl uçuracağız, bunu düÅŸünüyoruz, bunu konuÅŸuyoruz, beyler yürütmeyi durdurma kararı veriyor" diyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Bu bir deÄŸil, iki deÄŸil, üç deÄŸil, dört deÄŸil, beÅŸ deÄŸil, devamlı. Dert baÅŸka. Bu noktada izan arıyoruz. Bu meseleyi çözmemiz lazım. Belli bir nazarla olaylara bakamazsınız. Hakikat gözlüÄŸüyle bakmaya mecbursunuz. Onun için adalet arıyorum, adalet. Buna mecburuz. Bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Yani burada, bu milletin menfaatlerini, bu vatanın menfaatlerini görmeyenlere karşı inanın ahımız çok ağırdır" açıklamasında bulundu.
ErdoÄŸan, Milli Güvenlik Kurulu'ndan (MGK) aldıkları tavsiye kararının sıradan bir karar olmadığını belirterek, "Legal görüntü altında illegal faaliyetlerle ulusal güvenliÄŸimizi tehdit eden tüm unsurlara karşı bu mücadele sürecek. Nitekim Bakanlar Kurulu da kararını almıştır. Bugünden geriye dönüÅŸ Allah'ın izniyle olmayacak. Ä°nÅŸallah her zaman ileriye bakacak, her zaman ve birlikte ileriye yürüyeceÄŸiz. Türkiye'nin uçması lazım" diye konuÅŸtu.

"BÄ°ZÄ° DIÅžARIDAN BÄ°TÄ°REMEZLER"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Bizi dışarıdan bitiremezler, bizi ancak içeriden bitirirler. Ä°ÅŸte bunlara karşı tavrımız farklı olmalı" dedi.

Son 1 yıl içinde esnaflarla buluÅŸmasında paralel yapı ve çözüm süreci olmak üzere iki önemli hususa dikkatleri çektiÄŸini hatırlatan ErdoÄŸan, "Paralel yapının, esnafımız ve sanatkarımıza nasıl musallat olduÄŸunu, kimi zaman gönüllü olarak ama çoÄŸu zaman ÅŸantajla, kumpasla, baskıyla esnaf ve sanatkarımızı sömürdüÄŸünü bugün artık çok daha net olarak gördük ve görüyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ErdoÄŸan, "Paralel yapıyla ilgili olarak gerek yurt içinde, gerek yurt dışında yaptığımız son derece isabetli uyarılar, bakıyoruz, paralel yapının bazı müttefiklerini, bazı yol arkadaÅŸlarını da rahatsız ediyor. Bütün cesaret çaÄŸrılarımıza raÄŸmen maalesef ÅŸantajın bazı siyasiler üzerinde hala etkili olduÄŸunu görmek de açıkçası bizi üzüyor" dedi.

"AFRÄ°KALI DOST VE KARDEÅžLERÄ°MÄ°ZÄ° BU SÄ°NSÄ° YAPI HAKKINDA UYARMAK BÄ°ZÄ°M TABÄ°Ä° VAZÄ°FEMÄ°Z"

Ekvator Ginesi'ndeki Türkiye-Afrika 2. Ortaklık Zirvesi'nde Afrikalı dost ve kardeÅŸlerine yaptığı uyarıların birilerini rahatsız ettiÄŸini söyleyen ErdoÄŸan, "Afrikalı dost ve kardeÅŸlerimizi bu sinsi yapı hakkında uyarmak bizim tabii vazifemizdir ve hakkımızdır. Zira farklı maskeler altında bir misyoner ve ajan tavrıyla bu yapının Afrika'da faaliyet göstermesi, ülkemiz adına da dost ve kardeÅŸ ülkeler adına da ciddi bir tehdittir. Türkiye'nin ulusal güvenliÄŸini tehdit eden bu yapıyla mücadelemiz, milletimizin de verdiÄŸi yetki uyarınca hız kesmeden devam edecek. Esnaf ve sanatkar kardeÅŸimin de bu mücadeleye omuz verdiÄŸini, destek verdiÄŸini biliyorum ve her birinize bu manada da teÅŸekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Esnafın eli, kapısı, sofrasının her daim açık olacağını belirten ErdoÄŸan, "Ancak sadakası ve zekatı inÅŸallah yanlış ellere deÄŸil, gerçekten ihtiyacı olanlara ulaÅŸmaya devam edecek. Bir yanlış örnek, bütün güzellikleri örtmez" diye konuÅŸtu.

ErdoÄŸan, "Ülkemizde hamdolsun, öÄŸrencilere samimiyetle el uzatan, yoksulların elini karşılıksız tutan, gençlere milli ve manevi deÄŸerleri hiçbir karşılık beklemeden aktaran nice dernek var, vakıf var, nice teÅŸekkül var. 780 bin kilometrekare içinde bu ülkenin gerçek gönül mimarlarına, elinizi, kapınızı ve sofranızı her daim açık tutacağınıza yürekten inanıyorum" diye konuÅŸtu.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, paralel yapıyla milletin verdiÄŸi yetkiyle mücadelenin hız kesmeden devam edeceÄŸini vurguladı. 

EMEKLÄ°LÄ°K MÜJDESÄ°

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bugün SGK ile Halk Bankası arasında bir protokol imzalanacağını belirterek, "Bununla emeklilik imkanı var, fakat prim borçlarını ödeyemediÄŸi için emeklilik hakkını kazanamayan BaÄŸ-Kur'lu kardeÅŸlerimize inÅŸallah Halk Bankamız 0,97 aylık faizle ve 36 ay vadeli olacak bir kredi verecek. Bundan 279 bin 422 BaÄŸ-Kur'lu istifade edecek. Yapılandırmaya konu miktar ise 3,6 milyar lira" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.