Sosyal Medya

Kültür

Risale-i Nurları basma hakkı artık Diyanet'in

Said Nursi tarafından yazılan Risale-i Nur Külliyatı'nı basma hakkı, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Diyanet İşleri Başkanlığı'na verildi



Bediüzzaman Said Nursi'nin eserleri üzerindeki haklar, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığına verildi.

"Eser Sahibi Sait Okur (Bediüzzaman Said Nursi) Olan Eserler Üzerindeki Hakların Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı Tarafından Kullanılmasına Ä°liÅŸkin Karar", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüÄŸe girdi.

Karar, Kültür ve Turizm Bakanlığının talebi üzerine 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 47'nci maddesine göre alındı.

Kararda, eser sahibi Sait Okur'un eserlerinin Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'ndan kaynaklanan tüm hak ve yetkilerinin Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığına ait olduÄŸu belirtildi.

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığınca verilen izin veya yetki çerçevesinde hareket edilmediÄŸinin ya da eserlerin aslına uygun olma koÅŸuluna riayet edilmediÄŸinin tespiti halinde hukuki süreç baÅŸlatılacağı bildirildi.

Hak sahipliÄŸini belgelendiren kiÅŸilere, talep edilmesi halinde Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığınca münasip bir bedel ödeneceÄŸi ve bu bedelin BaÅŸkanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca oluÅŸturulacak komisyon tarafından belirleneceÄŸi kaydedildi.

Karar, yazarın "Sözler, Mektubat, Lem'alar, Åžualar"ın da aralarındaki bulunduÄŸu eserleri için geçerli olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.