Sosyal Medya

Güncel

Üniversite kampüslerinde ezan sesi yankılanacak

Türkiye’de 80’i aşkın üniversitede cami inşaatlarının sürdüğünü vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,“15’ini ibadete açtık, 50’sini de 2015’te açacağız. Ülkemizde yaklaşık 20 milyon genç var. Bu gençlerimize ulaşmak istiyoruz” dedi



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez, Türkiye’de 80’i aÅŸkın üniversitede cami inÅŸaatlarının sürdüÄŸünü belirterek, “15’ini ibadete açtık, 50’sini de 2015’te açacağız” dedi.

Görmez, yaptığı açıklamada, camilerin ÅŸehirlerin kalbi olduÄŸunu ve üniversite kampüslerinde de camiler inÅŸa ettiklerini söyledi.

Üniversite gençliÄŸinin camilerle buluÅŸmasını önemsediklerini vurgulayan Görmez, “Türkiye’de yaklaşık 20 milyon genç var. Bu gençlerimize ulaÅŸmak istiyoruz. Åžehirlerdeki üniversite camilerini önemsiyoruz. Bu camilerde gençlerle iletiÅŸim kuracak din görevlileri hizmet verecek. Onların manevi yönden geliÅŸmesini, camilerden istifade etmesini istiyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Türkiye’de 80’i aÅŸkın üniversitede cami inÅŸaatlarının sürdüÄŸünü belirten Görmez, “15’ini ibadete açtık, 50’sini de 2015’te açacağız” dedi.

Camiyi yeniden hayatın içine, ÅŸehrin ve insanın kalbine almak istediklerini dile getiren Görmez, “BaÅŸkanlık olarak bunu baÅŸarmamız lazım. Camilerin müesseseleÅŸmesini istiyoruz. Sadece ibadet vaktinde, namazdan önce açılıp kapanan mekan olmaktan çıkarmak istiyoruz. Türkiye’de çok güzel örnek camiler var” deÄŸerlendirmesinde bulundu. Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında her yıl farklı temaların iÅŸlendiÄŸine iÅŸaret eden Görmez, bunları “cami ve çocuk buluÅŸması”, “cami ve engelliler”, “cami ve kadın” ve “cami ve gençlik” olarak sıraladı. Görmez, özenle seçtikleri temaları son derece önemsediklerini, Camiler ve Din Görevlileri Haftası bitse de bu konulara verdikleri önemin bitmediÄŸini vurguladı.

Camileri kadınların, gençlerin ve engellilerin rahatlıkla ulaÅŸabileceÄŸi mekanlar haline dönüÅŸtürmek istediklerine dikkati çeken Görmez, “Camilerin, milletimizin Müslüman kimliÄŸini keÅŸfedeceÄŸi, ruhlarında cami sevgisini yaÅŸayabilecekleri mekanlar olmasını istiyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.