Sosyal Medya

Güncel

Aile Sağlığı Merkezleri'ne cumartesi mesaisi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, aile hekimlerinin çalışma düzenleriyle ile ilgili yapacakları değişikliği, cumartesi günleri nöbet, diğer günler ise esnek mesai olarak özetledi



SaÄŸlık Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, uyuÅŸturucu ve bağımlılıkla mücadele eylem planı ve aile hekimlerinin mesaileri ile ilgili düzenlemeye iliÅŸkin basın mensuplarının sorularını cevapladı.

UyuÅŸturucu ve bağımlılıkla mücadelenin hükümet olarak en önemli konu baÅŸlıkları arasında olduÄŸunu ifade eden Mehmet MüezzinoÄŸlu, bu aÅŸamada önleyici tedbirleri Ä°çiÅŸleri Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlıklarının takip edeceÄŸini belirterek SaÄŸlık Bakanlığının koruyucu tedbirler kısmında yoÄŸunlaÅŸacaklarını söyledi. MüezzinoÄŸlu, "UyuÅŸturucu ile sıkıntısı olan, ilk defa uyuÅŸturucuya muhatap olanlar aile hekimlerimiz ile irtibata geçecek. Buralarda aile ve sosyal politikalar bakanlığımızdan sosyal danışman ve uzmanlar destek verecek" dedi.

"ÖZEL YATAK DÜZENLEMELERÄ°NÄ° BAÅžLATIYORUZ"

Hastanelerdeki sigara bırakma polikliniklerinin geliÅŸtirileceÄŸini ve bağımlık polikliniklerine dönüÅŸtürüleceÄŸini söyleyen MüezzinoÄŸlu, "Sigara bırakma polikliniklerinin konseptini geliÅŸtirerek bağımlılık poliklinikleri oluÅŸturacağız. Psikiyatri servisi olan yerlerde de bunların yatarak tedavi olacakları alanları oluÅŸturacağız. AMATEM merkezlerine gitmeden önceki süreçlerde gerek poliklinik desteÄŸi ile gerekse hemen servise yatırarak bu 1. kademe servisleri çok daha yaygınlaÅŸtıracağız. Bunların altyapılarını kamu hastaneleri kurumlarımızda psikiyatri hekimimiz olan hastanelerde poliklinikleri psikiyatri servisi olan hastanelerimizde de bunlara ayrı özel yatak düzenlemelerini baÅŸlatıyoruz" dedi.

MüezzinoÄŸlu ayrıca ’alo uyuÅŸturucu ile mücadele danışma ve destek hattını’ kuracaklarını belirterek, "Böylece gerek internet üzerinden satışlar gerekse internet üzerinden haberleÅŸmeler ve birbirlerini teÅŸvikler konusunda yakın takip ve yine internet üzerinden bilgilendirme çalışmalarımız konu baÅŸlıklarımız arasında" ifadelerini kullandı.

"ESNEK MESAÄ° Ä°LE DÜZENLEME"

MüezzinoÄŸlu aile hekimlerinin çalışma düzenleri ile ilgili olarak da yapacakları deÄŸiÅŸikliÄŸi, cumartesi günleri nöbet diÄŸer günler esnek mesai olarak özetledi. Aile hekimlerinin çalışmaları ile ilgili olarak yaptıkları düzenlemede yanlış anlama olduÄŸunu ifade eden MüezzinoÄŸlu, "Dört tane aile hekiminin olduÄŸu bir aile saÄŸlığı merkezini, sabah sekiz ile dört arası üç aile hekimi bu iÅŸi yapıyorsa diÄŸer aile hekimi ikiden akÅŸam sekize kadar veya onikiden akÅŸam sekize kadar yapacak. Orada esnek mesai düzenlemesi var. Dolayısı ile bu nöbet deÄŸil. Yalnız cumartesi 12 saat gibi bir nöbet gelecektir. O da dört aile hekiminin olduÄŸu bir merkezi düÅŸündüÄŸümüzde ayda bir gün 12 saat. Yalnız cumartesi günleri nöbet. DiÄŸer günler esnek mesai ile düzenleme" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.