Sosyal Medya

Güncel

Bülent Yıldırım'dan Kolomb açıklaması

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Van depreminde yetim kalmış çocuklar için yaptırdığı 64 konutluk daire düzenlenen törenle ailelere teslim edildi. Anahtar teslim töreninde konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, ‘Küba’da Cami vardı’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirenlere seslenerek, “Yakında göreceksiniz Kristof Kolomb Amerika’ya gittiğinde orada onu karşılayanların Müslümanlar olduğu ortaya çıkacak" dedi.



Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı,  2011 yılında Van'da meydana gelen depremde yetim kalan çocukların ailelerine 64 dairelik kalıcı konut yaptırdı. Van merkezde 7 buçuk dönümlük arazi üstüne kurulan ve 2 milyon 625 bin 699 USD maliyeti olan konutların anahtarları, düzenlenen törenle ailelere teslim edildi. Merkezi Kuveyt'te bulunan International Islamic Charitable Organisation (IICO) desteÄŸiyle gerçekleÅŸtirilen konutlar 400 kiÅŸiye sıcak yuva olacak.

KOLOMB’U MÜSLÜMANLARIN KARÅžILADIÄžINI YAKINDA GÖRÜLECEK

Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı BaÅŸkanı Bülent Yıldırım ‘Küba’da Cami vardı’ diyen CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a yüklenenlere seslenerek, “Yakında göreceksiniz Kristof Kolomb Amerika’ya gittiÄŸinde orada onu karşılayanların Müslümanlar olduÄŸu ortaya çıkacak. Orada Müslümanlarda vardı. Bazı kaynaklarda baÅŸörtülü kadınlar da vardı. Arkeolojik kazılarda tespih taneleri çıktı. Ama bunların hepsi katledildi. Amerika’da zamanında bir takım ailelerde bu belgeler vardı. Bu belgeleri Amerika topladı. Tarihlerinin hikâye olduÄŸu katliamcı olduÄŸu ortaya çıkacağı için bunları söylemediler” dedi.

TÜRKÄ°YE’NÄ°N BAÅžKA GÖZE Ä°HTÄ°YACI YOK

Ä°slam dünyasına çaÄŸrıda bulunan Yıldırım, “Türk, Kürt, Arap kim olursa olsun biz kardeÅŸiz, biriz. Bizim aramıza kimse giremez. Bizim meselemizi biz çözeriz. BaÅŸka göze ihtiyaç yok. Biz kendi ihtiyaçlarımızı görürüz. Türkiye’nin zenginlik problemi yok. Türkiye’nin sadece biraz organize etme sorunu var” diye konuÅŸtu.

Türkiye çok yol aldı

Yıldırım, devletin güzel organizeler yaptığını belirterek “Bütün dünyayı gezdim. Bütün afetlerde, savaÅŸ bölgelerinde bulundum. O doÄŸal afetlerin yıktığı yerleri, yerle bir olmuÅŸ evleri gördüm. Sadece Türkiye’de doÄŸal afetlere müdahale ve kalıcı projelerin bittiÄŸine ÅŸahit oldum. 25 binden fazla ev yapıldı. Bu insanlara dağıtıldı. Türkiye dünyaya nazaran çok yol almıştır” ifadelerini kullandı. 

GAZZE'DE YIKILAN EVLER ONARILACAK

Yıldırım, bir müjde de vererek Kuveyt ile birlikte Suriye’nin imarını yapacaklarını ve Gazze’de yıkılan evlerinin onarımını yapacaklarını ifade etti.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.