Durumu hafif 15 yaralının tedavisi ayakta yapılırken, 12 yaralı da hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan üçünün durumu ağır.

Patlamanın ardından çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi bölgeye sevk edildi. AFAD Antalya MüdürlüÄŸü'nden 4 kiÅŸilik arama kurtarma ekibi de, çalışmaları koordine etmek üzere olay yerine gitti. 

Patlama nedeniyle fabrikanın bir bölümünde göçük oluÅŸtu. Cumhuriyet savcısı da, olay yerine gelerek inceleme baÅŸlattı.

'Eksik varsa gereği yapılacak'

Patlamanın ardından olay yerine gelen Antalya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Menderes Türel, iki kiÅŸinin öldüÄŸünü ve 13 iÅŸçinin de yaralandığını açıkladı.

Buhar kazanındaki patlamanın nedeninin henüz bilinmediÄŸini anlatan Türel, ilk tespite göre ise kazanın susuz kalmasından kaynaklanmadığını ifade etti. Olayla ilgili incelemelerinin sürdüÄŸünü vurgulayan Türel, "Eksiklik varsa gereÄŸi mutlaka yapılacaktır. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı diliyorum" dedi.

Antalya MMO: Kazanın bakımı yapılmış mı, araştırıyoruz

Makine Mühendisleri Odası Antalya Åžube BaÅŸkanı Ümit BüyükeÅŸmeli ise, ilk belirlemelere göre patlamanın buhar kazanının emniyet ventilinde meydana gelen bir arızadan kaynaklanmış olabileceÄŸini, kesin bilgi için daha detaylı inceleme yapılması gerektiÄŸini söyledi.

Bu tip kazanların yıllık bakımların yaptırılması gerektiÄŸini söyleyen BüyükeÅŸmeli, "Bu bakımları Makine Mühendisleri Odası olarak biz ve akredite olmuÅŸ kurumlar yapar. Bizde kaydı var mı, bakımları bizim tarafımızdan yapılmış mı araÅŸtırıyoruz" diye konuÅŸtu.

Bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: AA, DHA