Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hava ambulansı, Suriyeli ikizler için havalandı

Ereğli'de solumun yetmezliği nedeniyle hastanede tedavi gören Suriyeli ailenin ikiz bebekleri, hava ambulansıyla Konya'daki özel bir hastaneye gönderildi.



Suriye'deki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve EreÄŸli ilçesinde yaÅŸayan 14 çocuklu Diyap (49) ve AyÅŸe Hüseyin Batuli (41) çiftinin EreÄŸli Devlet Hastanesinde 1 kilo 100 gram ağırlığında erkek ve 1 kilo 200 gram ağırlığında kız ikiz bebekleri dünyaya geldi. Kuvöze alınan bebeklerde solumun yetmezliÄŸi görülünce Konya'da bulunan hava ambulansı talep edildi. Devlet Hastanesi bahçesindeki piste inen ambulans, iki ayrı seferde bebekleri Konya'daki özel hastaneye götürdü. Baba Diyap Batuli, yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç karışıklıklar nedeniyle 2 yıl önce KahramanmaraÅŸ'ın AfÅŸin ilçesine geldiklerini, daha sonra EreÄŸli'ye taşındıklarını söyledi.

Ä°lçede kurdukları düzenle hayatlarını devam ettirmeye çalıştıklarını dile getiren Batuli, 14 çocuÄŸundan 6'sının kız olduÄŸunu, Suriye'de iken hepsini evlendirdiÄŸini kaydetti.

Ä°kiz çocuklarının 7 aylıkken dünyaya geldiÄŸini ifade eden Batuli, "Yüce Allah'ım inÅŸallah onları bize bağışlar. Suriyeli olduÄŸumuz için Türkiye'ye ilk geldiÄŸimiz dönemlerde vatandaÅŸlar ve devletimizden çok yardım aldık. Åžimdi EreÄŸli'de kurduÄŸumuz düzenle hayatımıza devam ediyoruz" dedi.

Uzman Dr. Fatih Åžanlı, bebeklerin 29 haftalık dünyaya geldiÄŸini bildirdi.

Bebeklerin genel durumlarınının iyi olduÄŸunu belirten Åžanlı, solunum cihazına baÄŸlı ÅŸekilde tedavilerinin sürdüÄŸünü söyledi.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.