Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ürdün'den ABD Koalisyonu hakkında açıklama

Ürdünlü dini önderler ve bazı önemli isimler; ABD Koalisyonuna hakkında ortak bildiri yayınladılar.



“Ey iman edenler! ÅžahitliÄŸi Allah için adaletle ayakta tutun.”

Hakkın hak olması, ilmin ve davetin verdiÄŸi sorumluluÄŸun edası için bu Amerikan önderliÄŸinde bölgeye düzenlenen Haçlı koalisyonuna karşı ÅŸeri pozisyondur:

Batılı devletler kendi gözleri ile Suriye rejiminin ve milis destekçilerinin Suriye halkına yaptığı öldürme, vahÅŸice eziyet, yakma, tecavüz, göç, bombalama, ÅŸehirlerin yerle bir edilmesini ve Suriyeli muhacirlerin göç esnasında denizde boÄŸuluÅŸlarını gördü…

Gördü ve sustu! Hatta apaçık bir ÅŸekilde geçen 3,5 sene içerisinde bu hali destekledi. Aynısını Åžii hükümeti Irak’ta egemenliÄŸi elde ettikten sonra Iraktaki Ehli Sünnet’e yaptı. Bunu da izlediler.

Tüm bu olanlardan sonra Batılı ülkeler bölgeye askeri olarak girmek için geldiler. Ä°lk önce yaptıkları saldırıyı Devle cemaatine karşı olduÄŸunu iddia ettiler.

Bunu yaparken sorunun ana kaynağı mezhepçi Nusayri rejimin masum silahsız Müslümanlar hakkında yaptığı cürümleri görmezlikten geldiler. Sonra bu saldırı ile Suriye ve Irak halklarının acılarından baÅŸka bir ÅŸeyi artırmadılar.

Birçok Sünni grubu bombaladılar, BirçoÄŸuyla da savaÅŸmak için onları terör listesine aldılar. Onlarca silahsız sivil insanları öldürüp evlerini baÅŸlarına yıkıyorlar.

Böylece iki mezhepçi rejiminin (Suriye ve Irak rejiminin) bombalanan bölgeleri tekrar iÅŸgal edip faciaları yeniden yaÅŸatmalarına izin ve fırsat veriyorlar.

Hatta iki mezhepçi rejim ِde Amerika’ya ve yandaÅŸlarını hoÅŸ karşılayıp, terörle mücadele de Amerika’yla aynı hendekte olduklarını belirttiler.

Böylece mesele terör ile mücadeleden çıkıp Amerikan tanıtımına göre genel Sünni savaÅŸçılarla mücadele haline geldi.

Amerika’nın en ünlü gazetesi (New York Times) Cumartesi günü 24-09-2014 birinci sayfasında bir baÅŸlık yayınladı:

“Amerika ve müttefiklerinin hava saldırılarının hedefi Sünni militanlardır!”

ABD baÅŸkanının açıklaması da buna eÅŸlik etti:

“DiÄŸer dinlerden nefrete davet eden din adamlarına hiç tolerans göstermeyeceklerini” belirtti.

Ä°ÅŸte bu açıklama ile koalisyon güçlerinin gerçek amaçları; silahlı Sünni gruplarla mücadele edilmesinden ziyade, bölgede Amerikan siyaseti ve hırsına karşı duran Ä°slami kimliÄŸiyle tanınan Müslümanları, Batı’nın bağımlılığından kurtarmak isteyenlere karşı bir savaÅŸ haline gelmiÅŸ oldu.

Üstelik Haçlı koalisyonu, insanların yaÅŸamını sürdüren gaz tesisatları, petrol kuyuları ve tahıl ambarlarını da yok etti. Bu da iki halk (Suriye ve Irak halkı – çevirmen) için insani felaketi beraberinde getiriyor.

Bu koalisyon, Ä°slam’a ve Müslümanların özgür bir ÅŸekilde yaÅŸamaması için açılan bir savaÅŸtır. Haçlı Savaşının gerçeÄŸini gizlemek için, koalisyona halkı Sünni olan ülkelerin ordularını katmaya çok özen gösterdiler. Aynı zamanda Sünni askerlere herhangi muhtemel kara operasyonunun faturasını kesmek istiyorlar.

Buna istinaden Amerika’nın liderlik ettiÄŸi bu Haçlı koalisyonunun Ä°slam’a karşı bir savaÅŸ olduÄŸunu görüyoruz, Devle Cemaatiyle savaÅŸma bahanesini de kendilerine sebep edindiler.

Küresel bu müdahaleyi kesinlikle reddediyor, ona katılmak ya da herhangi bir yardım ya da destek vermeyi haram kabul ediyoruz. Bu koalisyonu reddeden faaliyetleri ve ÅŸerii heyetlerin duruÅŸuna saygı duyup destekliyoruz.

Ülkenin güvenliÄŸini korumakta, kimse bizim kadar hırslı deÄŸildir. Herhangi bir ÅŸekilde masum kanın dökülmemesine özen gösteriyoruz. Lakin bu Batı’nın beyan ettiÄŸimiz savaşına yardımla olmaz.

Bunların tümünü desteklememiz Devle cemaatinin çizgisini ikrar ettiÄŸimiz anlamına gelmediÄŸini vurguluyoruz. Fakat açıklamamızın hedefinden saptırılmasını ve Devle örgütüyle savaÅŸma bahanesiyle Ä°slam’la savaÅŸma kolaylaÅŸtırılmasın diye bu yazıda Devle Cemaatine karşı duruÅŸumuzu açıklamadık.

Müslümanlara zulmeden hangi grup olursa olsun, Müslümanların nefsi müdafaa haklarının olduÄŸunu teyit ediyoruz.

Fakat bu müdafaanın, Müslümanların acıları artsın diye müdahale eden küresel sistemden destek alınarak deÄŸil, müdafaanın Müslümanlarla ÅŸeri bir zemine oturtularak, saldıran Müslüman bir gruba karşı nefsi müdafaa ÅŸeklinde yapılmalıdır.

Bizler buradan daha önce ÅŸüpheler ve tahminlerle Müslümanların kanını helal gören ve döken, Müslümanları ihanetle suçlayıp aşırıya gidenlerle, ihanet ettiÄŸi ve kötü düÅŸündüÄŸü grupların hali hakkında düÅŸünmeye davet ediyoruz.

Ä°ÅŸte o gruplar ki kendilerine karşı, küresel koalisyona katılmayı reddediyor. Amerika o grupların yerine eÄŸitim verecek sizinle savaÅŸacak baÅŸka gruplar arıyor.

Ä°ÅŸte bu durum sana nefsini gözden geçirip Allah’a tevbe edip müslümanlardan elini çekmeni ve müslümanları kendilerinde olmayan ÅŸeyle, sahvecilik ve hainlikle suçlamaktan geri dönmene bir vesile olmaz mı?

Son olarak bu küresel koalisyondan ancak Batı, mezhep savaşı projesiyle Ä°ran rejimi, etrafında yok edilen ülkelerden güvenli bir ortam saÄŸlanmasını isteyen Siyonist Ä°srail faydalanırlar.

Ä°nsanlık iddia eden Batı’nın, Burma, Gazze ve Orta Afrika’daki müslümanları kurtarmadığını, Mescid-i Aksa’daki Siyonistlerin ihlallerini durdurmak için hareket etmediÄŸini hatırlatıyoruz.

Åžam ve Irak’taki erkek ve kadın kardeÅŸlerimizin çektiÄŸi sıkıntıların, gerçekte Ä°slam ve ehlinin sıkıntıları olduÄŸu bildiriyor ve kardeÅŸlerimizin yanında duruyoruz.

Allah’tan müslümanlara rahmetinden lütfetmesini, düÅŸmanlarına karşı zafer vermesini, onun keremiyle diliyoruz.

* * *

Bu Beyanatı imzalayanlar:

Dr. Salah Ebdulfattah El Halidi, Kuran-ı Kerim ve Tefsirde Doktorası var.

Åžeyh Ä°brahim Ahmet El Asas

Prof.Dr. Mervan Ä°brahim El Kaysi, Daha önce Yermuk Üniversitesinde Ä°slami araÅŸtırma ve Akaid öÄŸretim görevlisiydi

Dr. Ahmet Ä°sa El Balasma. Ürdün eczaneleri sendikası başı

Dr. Nwav Hayil El Takruri, Filistinli Âlimler Genel Sekreteri

Dr. Cemal Bim Muhammed El PaÅŸa, Åžeri siyaseti doktorası var ve Sünni Âlimler DerneÄŸi üyesi

Åžeyh Usama Fethi Ebu Bekir, Sünni Âlimler DerneÄŸi üyesi

Dr. Ä°yad Kunaybi, Davetçi ve Eczacılık alanında Akademisyen

Dr. Mohammed Bin Yusuf El Cevrani, Kur’an ilimlerinde ve tefsirinde doktorası var, Sünni Alimler DerneÄŸi üyesi

Dr. Mohammed Mahmud El Tarayra, Ä°slami Fıkıh ve kökeni Doktorası var

Vail Ali El Patiri Bey, Yazar ve gazeteci

Dr. Ahmet Süleymen El Rukeb, Kur’an bilimleri ve tefsiri doktorası var

Dr. İyad Ebdulhamid El Nemir, Fıkıh alanında akademisyen

Dr. Abdulsalam Utya El Fendi, Hadis alanında akademisyen

Åžeyh Ahmet Deyfallah El Hunayti, Ä°mam ve Hatib

Dr. Majed Amin El Ömeri, Fıkıh alanında doktorası var

Åžeyh Hüseyn Salmi Hamdan Beni Sahir,

Åžeyh Ahmet Muhammed Barhüm, Hadis bilimleri mastırı ve Müslüman Alimler BirliÄŸi Üyesi

Haysem Abdulgafür El Rifayi, Hadis mastırı

Åžeyh Cemal Mahmüd Ebu Hadici, Hatib ve Ä°mam

Åžeyh Abdullah Muhammed Eid, Hatib ve Ä°mam

Naser Uda Süleymen El Da’aci, Kur’an ve tefsir iliminde mastır

Dr Ma’amün Felah El Halil, Genel Hadis heyetinin üyesi, Hadis mastır

Dr. Emad El Din Bin Mahmüd, Ku’an tefsirinde doktora

Dr. Obada Okab Av’vad, Yermuk Üniversitesinde Kur’an ve tefsirlerinde doktorası var

Dr. Vecdi Ganim

Dr. Nevaf Haiyl El Tekrüri, Filistin Alimler Genel Sekreteri

Åžeyh Sef’vat Barakat, Mısırlı yazar ve davetçi

Ä°NCANEWS HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.