Sosyal Medya

Ekonomi

Bakan 'yerli tren'in tarihini açıkladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, yerli trenin ne zaman kullanıma geçeceği hakkında tarih verdi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık "Milli tren kasım ayında raylarda olacak" dedi. Türkiye'nin belli süre sonra raylı sistemlerde dünya otoritelerinden biri haline geleceÄŸini vurgulayan Bakan Işık "2023 yılına kadar yurt içinde 70 manevra lokomotifi ve 110 hızlı treni hizmete almayı planlıyoruz" diye konuÅŸtu.

Milli Elektrikli Lokomotif E1000 Projesi hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Işık,TCDD'nin manevra ve kısa mesafe yük taşıma ihtiyaçlarını karşılamak için 1 megavat gücünde elektrikli lokomotif geliÅŸtirildiÄŸini ve prototip üretildiÄŸini söyledi.

Hızlı tren ve yüksek hızlı trenlere hareket kabiliyeti veren cer sisteminin yerli imkanlarla tamamlandığını belirten Işık, "Bunu lokomotif olarak tanımlıyoruz ama ÅŸu anda biz hızlı trenin cer sistemini yaptık. Åžu ana kadar tamamı ithal ediliyordu. Test sürüÅŸleri sonuçlanma aÅŸamasında iÅŸler yolunda gidiyor, bir sonraki aÅŸamaya geçtik" diye konuÅŸtu.

Bakan Işık, yüksek hızlı trenlerin cer sistemi için de çalışmaların yürütüldüÄŸüne dikkati çekerek, "1 megavatlık cer sisteminden, 5 megavatlık cer sistemine geçiÅŸ yapacağız. Proje, cari açığın azaltılması ve ihracatın artması noktasında çok önemli bir adım. Türkiye belli süre sonra raylı sistemlerde dünya otoritelerinden birisi olacak" ifadelerini kullandı.

TÜBÄ°TAK'ın desteklediÄŸi, 18 bilim insanının çalıştığı ve yaklaşık 10 milyon lira bütçeli projenin, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AÅž (TÜLOMSAÅž) ile birlikte yürütüldüÄŸünü ve tedarikçi endüstriyel firmalardan gerekli malzemelerin saÄŸlandığını anlatan Işık, ÅŸu bilgileri verdi:

"TCDD envanterinde bulunan ve yurt dışından yedek parça temininde sorun yaÅŸanan DE11000 lokomotifler 90'lı yılların ortasından itibaren modernize edilmek istenmiÅŸtir. 2008 yılında TÜLOMSAÅž'ın TÜBÄ°TAK MAM ile yaptığı iÅŸ geliÅŸtirme çalışmalarında DE11000 tip lokomotiflerin TCDD ihtiyaçları doÄŸrultusunda elektrikliye dönüÅŸtürülerek modernize edilmesi gündeme gelmiÅŸtir. Ülkemiz raylı araç sektörünün ihtiyaç duyduÄŸu ve katma deÄŸeri çok yüksek olan bu teknolojilerin geliÅŸtirilmesi için proje teklifi hazırlanmış ve 1 megavat gücünde 'E1000 Tip Lokomotif GeliÅŸtirilmesi' projesi TARAL 1007 programı çerçevesinde TÜBÄ°TAK KAMAG'a sunulmuÅŸtur. 2011 yılında baÅŸlanan projenin, kasım ayında tamamlanması planlanıyor. Proje sayesinde demiryolu taşımacılığının en kritik bileÅŸeni olan ve tamamıyla yurt dışına bağımlı olduÄŸumuz çekiÅŸ ve tren kontrol sistemi ilk defa Türkiye'de tasarlanıp, lokomotif üzeri entegrasyonları yapılarak, TCDD'ye teslim edilecek. Elektrikli lokomotifi ürettik, test sürüÅŸleri tamamlandı. Özgün milli trene doÄŸru önemli bir adım attık sırada elektrikli Otomobil var."

'RAYLI TAÅžITLARDA YERLÄ°LÄ°K ORANI ARTACAK'

Işık, 2023 yılına kadar yurt içinde 70 manevra lokomotifi ve 110 hızlı treni hizmete almayı planladıklarını bildirdi. TÜLOMSAÅž'ın yurt dışı pazarlarla baÄŸlantıları bulunduÄŸuna deÄŸinen Işık, kuruluÅŸun özellikle raylı taşıma sektörünün geliÅŸmeye baÅŸladığı Güney DoÄŸu Asya, Kuzey Afrika ve Orta DoÄŸu ülkelerine ihracat yaptığını ifade etti.

UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığının 2023 hedeflerine göre, raylı taşıma sektörüne yapılması planlanan yatırım miktarının 45 milyar dolar olduÄŸunu kaydeden Işık, proje sonucunda elde edilecek bilgi birikimi ve tecrübeyle, raylı taşıtlardaki yerlilik oranının artırılmasını hedeflediklerini ifade etti. Projede gerçekleÅŸtirilen çalışmaların diÄŸer raylı taşıtlarda da kullanılabileceÄŸine iÅŸaret eden Işık, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Modern raylı taşıtlarda cer sistemleri aynı teknolojiyi kullanmaktadır. TÜBÄ°TAK MAM, proje kapsamında geliÅŸtirilen katma deÄŸeri yüksek olan sistemleri, Türkiye'deki ana hat ve ÅŸehir içi ulaşım raylı sistem araçlarına uygun hale getirmeye hazır durumdadır. Elde edilen tecrübe ve bilgi birikimiyle; manevra ve kısa mesafe lokomotifi, ÅŸehir içi taşımacılık için tramvay-metro, hibrit lokomotif, yolcu taşıma için elektrikli-dizel elektrikli çoklu dizi geliÅŸtirilmesi, ana hat lokomotifi ve hızlı tren projeleri de gerçekleÅŸtirilebilir."


AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.