Sosyal Medya

Kültür

Gösterilerde müzeden 20 eser çalındı

Sokak olaylarında Ziya Gökalp Müzesi'nden 20 eser çalındığı açıklandı.



Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi'ne yapılan saldırı sonucunda müze binasının tamamen tahrip edildiÄŸini, müze envanterinde bulunan yaklaşık 20 eserin çalındığını, çok sayıda kitabın da yakıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Çelik, son günlerde yurt genelinde yaÅŸanan olumsuz olaylara iliÅŸkin bazı bilgileri sosyal medya aracılığıyla paylaÅŸtı.

Bakan Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son olaylarda, Siirt Ä°l Halk Kütüphanesi'nin zemin katında bulunan arÅŸiv, çocuk bölümü ve engelliler bölümünde kitapların, bilgisayarların, mobilyaların atılan molotof kokteyli sonucu yandığını, kütüphanenin kullanılamaz hale geldiÄŸini belirtti.

Bünyesinde 190 kiÅŸilik çok amaçlı salon, kütüphane, sergi salonu, atölyeler ile idari ve teknik mekanlar olan Varto Kültür Merkezi'nin de yakıldığını ve büyük zarar gördüÄŸünü kaydeden Çelik, "Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi'ne yapılan saldırı sonucunda müze binası tamamen tahrip edilmiÅŸ, müze envanterinde bulunan yaklaşık 20 eser çalınmış, çok sayıda kitap da yanmıştır. Barbarlar tarih boyunca olduÄŸu gibi ÅŸimdi de kütüphaneye, müzeye ve kitaplara saldırdı. Kendisine 'siyasetçi' diyenlerin kışkırttığı barbarlar, çocukların kütüphanesini yaktılar. Kültür merkezini yıktılar" ifadelerini kullandı.

TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.