Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş hakkında suç duyurusu

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Yunus Akyol Demirtaş ve HDP'li yöneticilerin 'silahlı isyan' suçunu işledikleri gerekçesiyle müebbet hapse mahkum edilmelerini istedi.



Ankaralı avukat H. Yunus Akyol, IŞİD'in Kobini saldırısını bahane ederek halkı Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyan ve tahrike teÅŸvik eden, ülkenin birliÄŸini ve bütünlüÄŸünü bozmaya yönelik açıklamalarından dolayı HDP eÅŸ baÅŸkanları Selahattin DemirtaÅŸ, Figen YüksekdaÄŸ, MKYK üyeleri ve tüm yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Akyol, suç dilekçesinde HDP eÅŸ baÅŸkanları DemirtaÅŸ ve YüksekdaÄŸ'ın, 'Kobani'de durum son derece kritik. IŞİD saldırılarını ve AK Parti'nin Kobeni'ye yönelik ambargosunu protesto etmek üzere halkı sokaÄŸa çıkmaya ve sokaÄŸa çıkmış olanlara destek olmaya çağırıyoruz'' diyerek suç iÅŸlediklerini ifade etti.

Ä°SYANA TEÅžVÄ°K

Akyol, HDP'li yöneticilerin açıklamalarının 5237 sayılı TCK'nın 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine Karşı Silahlı Ä°syan'' baÅŸlıklı 313. maddesi ile 'Devletin BirliÄŸini ve BütünlüÄŸünü Bozmak'' baÅŸlıklı 302. maddesine açıkça aykırıdır'' dedi.

Av. Yunus Akyol, HDP yöneticilerin yaptıkları talihsiz açıklamalarla ''Devletin Birik ve BütünlüÄŸünü Bozma''suçu iÅŸlediklerini ve TCK'nın 5237 sayılı kanununun 302. ve 313 maddeleri uyarınca ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.