Sosyal Medya

Güncel

Zararı devlet karşılayacak

Atalay, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında IŞİD’in Suriye sınırındaki Kobani’ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşanan şiddet eylemleri ve protesto gösterileri başta olmak üzere gündeme ilişkin açıklama yaptı.



AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü BeÅŸir Atalay,"VatandaÅŸlarımıza verilen zararların tamamı karşılanacak. Onların envanteri çıkarılıyor, büyük oranda çıkarıldı. BaÅŸbakanlık Acil Destek Fonu’ndan karşılanacak" dedi.
 
Atalay, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediÄŸi basın toplantısında IŞİD’in Suriye sınırındaki Kobani’ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye’nin çeÅŸitli illerinde yaÅŸanan ÅŸiddet eylemleri ve protesto gösterileri baÅŸta olmak üzere gündeme iliÅŸkin açıklama yaptı.
 
Dün akÅŸam yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) alınan kararlar ve ele alınan konuları da gazetecilerle paylaÅŸan Atalay, "Hepimiz biliyoruz. Bazı ÅŸehirlerimizde Kurban Bayramımızı hüzne boÄŸan üzücü geliÅŸmeler yaÅŸandı. Bir siyasi partinin son derece sorumsuzca, haddini aÅŸan tutum ve eylem çaÄŸrısıyla bazı il ve ilçelerimizde gösteriler, yaÄŸmalamalar, bina, okul yakmaları, kamu binaları ve araçların yakılması hatta can kayıpları meydana gelmiÅŸtir. Olaylarla ilgili Ä°çiÅŸleri Bakanımız sayıları paylaÅŸtı. Onları ben tekrar etmeyeyim. Yani ne kadara yararı var. Ölü sayıları, yakılan binalar, araçlar vesaire. Ama birkaç gün içinde büyük bir vandalizm yaÅŸandı. Dün akÅŸam da Bingöl’de dükkanları zarar gören esnafı ziyaret eden emniyet müdürümüz ve arkadaÅŸlarına bir saldırı oldu. Orada da maalesef 2 ÅŸehidimiz oldu. Åžu ana kadar 31 vatandaşımız hayatını kaybetti. Önce baÅŸta ÅŸehitlerimize ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. 350 yaralı var, onlara ÅŸifa diliyorum. Ailelere baÅŸ saÄŸlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.
 
"VATANDAÅžLARIMIZIN ZARARLARININ TAMAMI KARÅžILANACAK"
 
Çıkan olaylarda çok sayıda belediye binası ve il ve ilçelerdeki AK Parti binalarına saldırıların nedeniyle tahribat yaÅŸandığını belirten Atalay, "O konuda aldığımız kararları ifade edeyim. Olayları daha geniÅŸ ve detaylı bir ÅŸekilde analiz edeceÄŸiz. Özellikle Patnos ve Kurtalan baÅŸta olmak üzere bazı belediyelerimize büyük zarar verildi, binaları yakıldı. Bu belediyelerimizin hepsi ÅŸunu bilsinler: Bütün zararlar karşılanacak, binaların daha iyisi yapılacak, imkanlar yenilenecek. Parti teÅŸkilatlarımızdan binalarımıza zararlar verildi. Parti binalarımıza saldırı olarak elimizde 29 il ve ilçe var. Biz genel merkez olarak karar aldık. Parti binalarımızın hemen hepsi yenilecek ve partimizin bayrağı her yerde dalgalanacak. AK Parti Türkiye’nin her yerinde, ilçesinde olan bir parti ve her yerde biz binamızı ve bayrağımızı mutlaka açık tutarız. Bu hassasiyetimiz sürüyor. Bütün teÅŸkilatlarımıza duyuruyoruz. Onların tespitini bugün teÅŸkilat baÅŸkanımız bugün yapıyor. Onlara verilen zararların hepsini biz karşılayacağız. Ayrıca vatandaÅŸlarımıza verilen zararların tamamı karşılanacak. Onların envanteri çıkarılıyor, büyük oranda çıkarıldı. BaÅŸbakanlık Acil Destek Fonu’ndan karşılanacak. Fon ÅŸu anda takviye ediliyor. VatandaÅŸlarımız zararlarının hemen karşılandığını görecekler" açıklamalarında bulundu.
 
"GÖZALTILAR ARTACAK"
 
"Her zaman hukuka uygun ÅŸekilde gereken her ÅŸey yapılacak" diye konuÅŸan Atalay, "Failler, organize edenler, provoke edenler, bu vandalizmi yapanlar, hepsi en sert ÅŸekilde cezalandırılacak. Bunu özellikle ifade ediyorum. Hükümetimizin bu konuda kararlılığı var. Åžu ana kadar bin 24 gözaltı var, 58’i tutuklandı ama gözaltılar devam ediliyor. Gözaltıların bir kısmı olaylar devam ederken bir kısmı ise görüntülerden takip edilerek evlerinden alınmıştır. Åžu anda da bu olaylara katılanlar, tahrik edenler, provoke edenler, yaÄŸmalayanlar tespit ediliyor, gözaltılar artacak. Bunu devlete karşı büyük bir ÅŸiddetin tahriki olarak görüyoruz. Onun için bu konuda hiçbir müsamaha olmayacak. Kamu düzenini, devletin düzenini hiç kimseye bozdurmayacağız, onda kararlıyız. Gözaltılar daha da artacak, ÅŸu anda tutuklamalar baÅŸladı, bunlar devam edecek. Yani bu tam bir ÅŸiddet hareketidir ve burada rol alanlar mutlaka cezasını görecek. Bunu en önemli vurgu olarak bunu ifade etmek istiyorum. Kamu düzenini bozanlar hesabını verecek" ifadelerini kullandı.
 
Her ÅŸeyin hukuk içinde ve çok iyi analiz edilerek yapılmasını hükümetin çok önemli gördüÄŸünü vurgulayan Atalay, "Her ÅŸey ince ince dokunuyor ve devletin bütün birimleri büyük bir dikkat içinde çalışıyor. Bu olaylar sırasında, bölgedeki bazı belediyelerde orada bir yangın çıktığı halde belediyenin itfaiye araçlarını göndermeyen belediyeler var. Bunlar biliniyor. Bunlarla ilgili gerekenler yapılacak" dedi.
 
Kaynak: Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.