Sosyal Medya

Coğrafyamız

KCK: Kobani'ye koridor süreci normalleştirir

Kobani'yi kuşatan IŞİD'in kente yönelik saldırılarını yoğunlaşırken, KCK'den açıklama geldi ve Kobani halkına yardım amaçlı bir koridorun açılmasının 'süreci normalleştireceği' belirtildi.



KCK Yürütme Konseyi EÅŸ BaÅŸkanlığı, Fırat Haber Ajansına yaptığı açıklamada, yaÅŸananların AKP'nin yanlış politikalarının bir sonucu olduÄŸuna dikkat çekti ve "Kobani halkının IŞİD faÅŸizmine karşı kendisini savunması için her türlü yardım amaçlı bir koridorun açılması sürecin normalleÅŸmesini de beraberinde getirecektir" denildi.

Türkiye'deki eylemlerin desteklendiÄŸi belirtilen açıklamada; okul yakma, Atatürk büstüne saldırma ve yaÄŸmalama gibi giriÅŸimlerin kesinlikle kabul edilmediÄŸi ifade edildi ve eylemlerde bulunanlar provokatör olmakla suçlandı.

Açıklama ÅŸu ifadelerle devam etti:

"Hiç kimse yanlış hesap yapmamalıdır. Kobane düÅŸtü, düÅŸecek demekle hiçbir sorun çözülemez. Kobane ile birlikte Kürtler ve dostları olduÄŸu her yerde direniÅŸini sürdürecektir."

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ da, bugün Diyarbakır'da bir basın açıklaması yaparak, Kobani'deki durumla ilgili PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüÅŸtüklerini söylemiÅŸti.

Öcalan: Diyalog ve müzakere hızlandırılsın

Öcalan'la kısa bir yazışma gerçekleÅŸtirdiklerini kaydeden DemirtaÅŸ, "Dün gece itibariyle bizler sayın Öcalan ile kısa bir mesaj baÄŸlantısı kurma imkanı bulduk. Kendisiyle bu katliam tehlikesine karşı diyalog ve müzakereyi hızlandırma yöntemini bütün taraflara telkin ettiÄŸini önerdiÄŸini belirtmek istiyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸmuÅŸtu.

DemirtaÅŸ sadece IŞİD'in kınanmasının yeterli olmadığını belirtmiÅŸ, "'180 bin kiÅŸiyi de içeri aldık daha ne yapalım' söylemi kırıcıdır, dedik. Kaldı ki çözüm sürecini doÄŸrudan etkileyen bir meseledir. Gelecek yüz yılımızı etkileyecen bir mevzudur. Kobani'ye birlikte yardım edelim, IŞİD'e karşı 40 dünya ülkesiyle koalisyon yapabiliyorsunuz, kendi halkınızla da yapın. Kobani'yi de birlikte kurtaralım, geleceÄŸimizi de birlikte kurtaralım" demiÅŸti.

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı, ÅŸiddet kullanılmaksızın eylemlere devam edilmesi ve dikkatli olunması yönünde çaÄŸrıda bulunmuÅŸtu.

IŞİD (Irak Åžam Ä°slam Devleti) örgütünün Kobani'yi iÅŸgalini protesto amacıyla Kürt liderler çaÄŸrıda bulunmuÅŸtu. Üç gündür devam eden gösterilerde 23 kiÅŸi öldü. Protestocular zaman zaman polisle, zaman zaman da kendilerine muhalif gruplarla çatıştı.

BBC
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.