Sosyal Medya

Güncel

Ülker'den 24 milyon dolarlık bağış

Yıldız Holding, Harvard’a 24 milyon dolarlık bağış yaptı. Üniversite bünyesinde kurulan Sabri Ülker Merkezi, bilim adamlarına destek olacak



Yıldız Holding, toplum saÄŸlığının geleceÄŸine yönelik önemli bir adım atarak, dünyanın en köklü ve saygın bilim akademilerinden Harvard Üniversitesi Toplum SaÄŸlığı Fakültesi’ne (HSPH) 24 milyon dolar bağışta bulundu. Fakültedeki Genetik ve Kompleks Hastalıklar Laboratuvarı, 10 yıl boyunca Sabri Ülker Merkezi (Sabri Ülker Center) olarak anılacak.

Åžu anda aktif ÅŸekilde çalışmakta olan laboratuvarın baÅŸkanlığını, dünyaca ünlü bilim adamı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil yürütüyor. Merkez, özellikle kronik hastalıkların oluÅŸmasını önlemek amacıyla Türkiye ve  dünyadan bilim adamlarının çalışmalarına ev sahipliÄŸi yapacak.

Sabri Ülker Merkezi’nin (Sabri Ülker Center) açılışı, ABD’nin Boston kentindeki Harvard Üniversitesi’nde geniÅŸ katılımla gerçekleÅŸtirildi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Ali Ülker’in katıldığı açılışa, Harvard Üniversitesi Toplum SaÄŸlığı Fakültesi Dekanı Julio Frenk ve Sabri Ülker Merkezi BaÅŸkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in yanı sıra çok sayıda isim katıldı.

Araştırmalara fırsat tanıyacak

Sabri Ülker Merkezi’nde araÅŸtırmalar ve uygulama yöntemlerin yanı sıra, disiplinler arası çalışmalar ve teknoloji platformlarının geliÅŸtirilmesi hedefleniyor. Merkez ile Türkiye’den öÄŸrenci ve araÅŸtırmacıların yanı sıra, tüm dünyadan da bilim insanlarına eÄŸitim ve deneyim kazandıracak programlar hayata geçirilecek. Sabri Ülker Merkezi etkinlikleri arasında Ä°stanbul-Boston dönüÅŸümlü “Bilimsel Bienal” projesi de var. Bu Bienal, farklı coÄŸrafyalardan bilim insanlarının araÅŸtırma yerlerini deÄŸiÅŸtirerek, farklı perspektif ve imkanlarla çalışmasını mümkün kılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.