Sosyal Medya

Dünya

Irak'ta 89 IŞİD militanı öldürüldü!

ABD ve koalisyon güçlerinin hava saldırıları ile Irak askerlerinin kara operasyonunda farklı kentlerde çıkan çatışmalarda IŞİD'in 89 militanı öldürüldü. Çatışmalarda 12 sivil hayatını kaybetti.



Irak ordusunun Enbar Operasyonları Sorumlusu Korgeneral ReÅŸid Felih, "Fransız savaÅŸ uçakları Felluce kentinde IŞİD'e ait iki önemli mevziyi bombaladı. Aralarında Irak uyruklu 3 önemli komutanın da bulunduÄŸu 7 militan öldürüldü" dedi.

ABD öncülüÄŸündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait savaÅŸ uçaklarının bombardımanına devam ettiÄŸini aktaran Felih, koalisyon güçlerinin "sivillere zarar vermemek için oldukça dikkatli" davrandığını iddia etti.

13 sivil hayatını kaybetti

Felluce Devlet Hastanesi basın sorumlusu Visam el-Ä°savi de Irak ordusu tarafından kentin En-Nezzal, El-Cumhuriyye, El-Endülüs gibi bölgelerine yapılan operasyonlarda, aralarında kadın ve çocukların bulunduÄŸu 13 sivilin yaÅŸamını yitirdiÄŸini 10 kiÅŸinin yaralandığını ifade etti.

Ramadi'de 82 IŞİD mensubu öldürüldü

Enbar Ä°l Meclisi BaÅŸkanı Sabah Kerhut ise Ramadi'de güvenlik güçlerinin düzenlediÄŸi operasyonlarda IŞİD militanı 82 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini belirtti.

Ölen IŞİD militanlarının Arap ve yabancı uyruklu olduÄŸunu aktaran Kerhut, aÅŸiret birliklerinin de destek verdiÄŸi çatışmanın yaklaşık 5 saat sürdüÄŸünü, operasyonda IŞİD'e ait 5 aracın da tahrip edildiÄŸini kaydetti.

YENÄ°ÅžAFAK HABER


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.