Sosyal Medya

Güncel

Mavi Marmara gazisi Suriye'de şehit düştü

İyilik Derneği adına kurban yardımlarını organize etmek için İdlib'de bulunan Yakup Alnıak, ABD bombardımanında hayatını kaybetti. Gazze'ye yardım götürürken saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinin yolcuları arasında olan Alnıak'ın naaşı şehit düştüğü Suriye'de defnedilecek



Mavi Marmara aktivisti Yakup Alnıak, Ä°yilik DerneÄŸi (Ä°YÄ°LÄ°KDER) adına kurban organizasyonu yapmak için gittiÄŸi Suriye'de Amerikan uçaklarının bombardımanı sırasında ÅŸehit oldu. Bir gurup arkadaşı ile bilrikte bir hafta önce Suriyeli mültecilerin durumunu yerinde görmek ve yaklaÅŸan Kurban bayramı öncesi çalışma yapmak için Ä°dlip kasabasında bulunuyordu. Alnıak, geçtiÄŸimiz gün Amerikan uçaklarının hedefi oldu. Bombardıman da Alnıakla birlikte çok sayıda sivil vatandaÅŸ da hayatını kaybetti.

SURÄ°YE DE DEFNEDÄ°LECEK

Yakup Alnıak'ın oÄŸlu Ekrem Åžamil Alnıak, babasının ÅŸehit olduÄŸunu doÄŸruladı. Åžamil Alnıak, 'Bombardımanda ÅŸehit olan onlarca sivilin vucudunda ağır yanıklar meydana gelmiÅŸ. Cesetler tanınmayacak durumdaymış. Babamın ÅŸehit düÅŸtüÄŸü topraklarda defninin uygun olacağına inanıyoruz' dedi. Daha önce Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde de bulunan Yakup Alnıak'ın kaleme aldığı 'Mavi Marmara'nın Serencamı' adlı bir kitabı bulunuyordu. Son olarak facebooktan kızı ile birlikte fotograflarını paylaÅŸan Alnıak, Kuran'dan 'De ki.... hayatım ölümüm O'nun içindir' ayetini paylaÅŸmıştı.

Mavi Marmara aktivistlerinden Yakup Alnıak, Filistin gönüllüsü olarak tanınıyordu.

Ben ağlamayayım da kim ağlasın!

Ä°slam coÄŸrafyası ile ilgili konularda bir çok panelde konuÅŸan Yakup Alnıak, MeÅŸale DerneÄŸi'nin çıkardığı dergide, Suriye için ÅŸunları yazmıştı:

'Suriye..

Acıya bağışıklık kazanmış bir halk... Seması kara bulutlarla kaplı coğrafya.

Bu zulme yürek dayanır mı? Ben aÄŸlamayayım da kim aÄŸlasın?

Katliam görüntülerinizi dehÅŸet içinde izlemekten bıktık artık.

Peygamberlerin lisanı ile yalvarıyoruz.

Ya rabbi! Sen Esed ve avanesine mülkü/ silahları, insanlara zulmetsinler/ katletsinler diye mi verdin? Ya rab! Onların sahip olduÄŸu her ÅŸeyi sil süpür.. Yunus 88'

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.