Sosyal Medya

Dünya

ABD ve ortakları IŞİD'in petrol rafinerilerini vurdu

ABD ve Arap ülkeleri koalisyonuna ait savaş uçakları IŞİD'in yönettiği 12 petrol rafinerisini vurdu



Amerikan ordusunun, Arap ortaklarıyla Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki 12 petrol rafinerisini vurduÄŸu bildirildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) hava saldırılarına ara verilmesinin ardından yapılan açıklamaya göre, ABD askeri güçleri, ortak uluslarla IŞİD’e yönelik saldırılarını Suriye'de, Suudi Arabistan ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri’yle düzenledi. 

SavaÅŸ uçakları ve insansız hava araçlarının kullanıldığı 13 hava saldırısında, El Mayadin, Ebu Kemal, Haseke ile Deyr Ez Zor’da IŞİD’in kontrolünde bulunan 12 petrol rafinerisi hedef alındı.

Açıklamada, saldırılarda rafinerilerin gördüÄŸü hasarın tespit çalışmalarının devam ettiÄŸi ancak hedeflerin baÅŸarıyla vurulduÄŸuna dair ön izlenimlere sahip olunduÄŸu belirtildi.

Hedef alınan küçük ölçekli rafinerilerin IŞİD’in eylemlerine yakıt katkısı sunduÄŸu ve gelecekte operasyonlarını sürdürmesi için de ekonomik kazanç saÄŸladığı kaydedildi.

Her biri günde 300-500 varil petrol üreten bu rafinerilerin IŞİD’e günlük 2 milyon dolar kaynak temin ettiÄŸi bildirildi.

Uçakların, operasyonun ardından bölgeden güvenli biçimde ayrıldığı da ifade edildi. 

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, Amerikan güçlerinin Arap ortaklarıyla IŞİD’e saldırılarının gün içinde devam ettiÄŸini doÄŸrulayan bir açıklama yapmış ancak operasyonların sürmesi nedeniyle bu konu hakkında bilgi veremeyeceÄŸini belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.