Sosyal Medya

Güncel

Cezayir'de kaçırılan Fransız öldürüldü

IŞİD'a bağlılığını açıklayan 'Hilafetin askerleri' isimli örgüt Cezayir'de kaçırdığı Fransız vatandaşının öldürüldüğüne dair görüntüleri yayınladı.



"Fransız hükümetine kanlı mesaj" baÅŸlığıyla yayınlanan video kaydında, Fransız vatandaşı daÄŸcı Herve Pierre Gourdel'in kafası kesilerek öldürüldüÄŸü gösteriliyor. Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande da Gourdel'in öldürüldüÄŸünü doÄŸruladı. BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Kurulu oturumundaki konuÅŸması öncesi Hollande gazetecilere, "Yurttaşımız öldürüldü" dedi.

Fransa DışiÅŸleri Bakanlığı, bir Fransız vatandaşının Cezayir'in doÄŸusunda kaçırıldığını duyurmuÅŸtu. Eylemi, IŞİD'e baÄŸlılığını açıklayan ve kendilerine "Hilafetin Askerleri" adını veren bir grup üstlenmiÅŸti.

Söz konusu grup, Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande'a, "24 saat içinde IŞİD'e karşı operasyonları durdurması, aksi halde kaçırdıkları Herve Pierre Gourdel isimli Fransız vatandaşını öldürecekleri" tehdidinde bulunmuÅŸtu.

"Hilafetin Askerleri" adlı örgüt tarafından eylem sonrası kaydedilen görüntüde, Gourdel'in konuÅŸmasına da yer vermiÅŸti. Kayıtta kendini 1959 Nice doÄŸumlu, ''Herve Pierre Gourdel'' olarak tanıtan kiÅŸi, 20 Eylül 2014'te Cezayir'e geldiÄŸini ve pazar gününden bu yana söz konusu grubun elinde olduÄŸunu söylüyor.

Fransa İslam Konseyi'nden kınama

Fransa Ä°slam Konseyi, Gourdel'in öldürülmesini kınadı. Konseyden yapılan yazılı açıklamada, "Bu barbarlık suçunun sorumluları örnek olacak ÅŸekilde cezalandırılsın" denildi. Fransa Ä°slam Konseyi'nin Fransız rehinenin öldürülmesinden "dehÅŸete düÅŸtüÄŸü" kaydedilen açıklamada, rehinenin ailesine ve yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı dilendi.

Fransa Ä°slam Karşıtlığı ile Mücadele Gözlemevi BaÅŸkanı Abdallah Zekri ise yaptığı açıklamada, "Ä°slam adına hareket ettiÄŸini iddia eden terör örgütünün Ä°slam dini ile yakından uzaktan ilgisinin olmadığını" belirtti. 

'Cezayir Savunma Bakanlığı: Teröristleri arama çalışmamız sürüyor'

Cezayir Savunma Bakanlığı, kaçırılan 55 yaşındaki Fransız daÄŸcı Herve Pierre Gourdel'i öldüren teröristleri yakalamak için baÅŸlatılan operasyonların sürdüÄŸünü bildirdi.

Cezayir Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Gourdel'i acımasızca katleden teröristleri arama çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizi bu suçlulardan temizleyene kadar terörle mücadelemiz her safhada devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

IŞİD'den Batı'da saldırı çaÄŸrısı

IŞİD, 22 Eylül'de yaptığı açıklamada takipçilerini ABD, Fransa ve müttefik ülkelerinde saldırı düzenlemeye çağırdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.