"Bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaÅŸtığımız bir adımdır. Bunun tabii, böyle bir olup ondan sonra ÅŸöyle ciddi bir ara verilmesi yanlış olur diye düÅŸünüyorum. Bu yol haritasınının kararlılıkla sürdürülmesi gerekir. Özellikle bölgedeki bu terörle mücadelenin bir ortak mutabakat içerisinde yürümesi gerektiÄŸine inanıyorum."

"Üzerimize düÅŸen neyse..."

ErdoÄŸan bu noktadan sonra Türkiye'nin katkısının ne olacağı sorusuna ise ÅŸu yanıtı verdi:

"Bunları aramızda kendileriyle de görüÅŸüyoruz, görüÅŸmeye devam edeceÄŸiz. Ona göre üzerimize düÅŸen görev neyse, terörle mücadelede bunu yapmaya, tabii ki biz de üzerimize düÅŸtüÄŸü ÅŸekliyle adımlarımızı atacağız."

ErdoÄŸan Ankara'ya döndüÄŸünde, atılacak adımların hükümet ile görüÅŸüleceÄŸini, kararın bundan sonra verileceÄŸini dile getirdi.

Her türlü destek

ErdoÄŸan Türkiye'nin adımlarının askeri operasyonu da kapsayıp kapsamayacağı ÅŸeklindeki bir soruya da "Katkımız askeri, siyasi her türlü desteÄŸi kapsar" yanıtını verdi.

ErdoÄŸan'ın görüÅŸmeleri

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, gün içinde Irak CumhurbaÅŸkanı Muhammed Fuad Masum ve Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas ile görüÅŸtü.

CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre ErdoÄŸan, Irak CumhurbaÅŸkanı Masum ile yaptığı görüÅŸmede BaÄŸdat’ta kurulan yeni hükümet için baÅŸarı dileklerini ileterek, Türkiye olarak Irak’ın birlik ve beraberliÄŸini önemsediklerini vurguladı.

Teröre karşı ortak mücadelenin önemine deÄŸinilen görüÅŸmede, ikili ekonomik iliÅŸkilere ivme kazandırılması konusunda da mutabakat saÄŸlandı.

ErdoÄŸan, Filistin Devlet BaÅŸkanı Abbas’la yaptığı görüÅŸmede de Gazze’deki ateÅŸkesin kalıcı hale getirilmesinin yanı sıra Filistinliler arasındaki birliÄŸin öneminin altı çizildi.

Gazze’ye yönelik ablukanın kaldırılması için uluslararası camianın Ä°srail üzerinde baskı yapması gerektiÄŸine de deÄŸinilen görüÅŸmede, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Türkiye olarak bundan sonraki süreçte de Filistinlilere destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

ErdoÄŸan, gün içinde ayrıca Slovenya CumhurbaÅŸkanı Borut Pahor, Gürcistan BaÅŸbakanı Iraklı GaribaÅŸvili, Romanya BaÅŸbakanı Victor Viorel Ponta ve Grenada BaÅŸbakanı Keith Mitchell ile bir araya geldi.

Obama'nın verdiÄŸi resepsiyona katıldı

ErdoÄŸan ve eÅŸi Emine ErdoÄŸan, ABD BaÅŸkanı Barack Obama ve eÅŸinin, Waldorf Astoria otelinde konuk heyet baÅŸkanları ve eÅŸlerine verdiÄŸi resepsiyona da katıldı.

ErdoÄŸan resepsiyonun ardından da BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un Ä°klim Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet baÅŸkanlarının katılımıyla düzenlediÄŸi çalışma yemeÄŸinde yer aldı