Sosyal Medya

Güncel

Obama'dan IŞİD operasyonu sonrası ilk açıklama



ABD'nin Suriye'de IŞİD hedeflerini vurması sonrası BaÅŸkan Barack Obama'dan kısa bir açıklama yaptı. Obama, ABD'yi tehdit eden ''terörist'' gruplara müsamaha göstermeyeceklerini söyledi. 

ABD'nin New York kentinde düzenlenecek BM Ä°klim Zirvesi'ne katılmak için yola çıkan ABD BaÅŸkanı Barack Obama, yolculuÄŸu öncesi Beyaz Saray'da kısa bir açıklama yaptı.

IŞİD'İN MALİ KAYNAKLARI KURUYACAK

ABD ve 5 Arap müttefikinin Suriye'de IŞİD hedeflerini vurmasıyla ilgili konuÅŸan Obama, ABD'yi tehdit eden terörist gruplara müsamaha göstermeyceklerini söyledi.

"Amacımız açıktır. Bu sadece ABD'nin savaşı deÄŸil. Tüm OrtadoÄŸu, İŞİD'i reddetmektedir" diyen ABD BaÅŸkanı Obama, "Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı savaÅŸanlara destek verilecek. Ayrıca IŞİD'in mali kaynakları kurutulacak. IŞİD'e katılanları da engeleyeceÄŸiz" dedi.

HORASAN'I DA VURDUK

ABD'nin Suriye'de IŞİD'in yanısıra El Kaide baÄŸlantılı Horasan grubunu da vurduÄŸunu belirten Obama, El Kaide baÄŸlantılı Horosan grubunun, ABD'ye komplo hazırlığı içerisinde olduÄŸunu iddia etti.

PENTAGON: IŞİD'E 160 BOMBA ATILDI

Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon), bugün sabaha karşı Suriye'deki hedeflere 160'tan fazla bomba bırakıldığını açıkladı.
Pentagon, saldırılarda sivil kayıp olduÄŸunu gösteren bir bilgiye sahip olmadıklarını savundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.