Sosyal Medya

Dünya

Naftali Bennett: "İsrail Hükümetinde İhtilaflar Var"

Aşırı siyonist ve şiddet yanlısı tutumuyla öne çıkan ekonomi bakanından itiraf Naftali Bennett: "İsrail Hükümetinde İhtilaflar Var"



Siyonist iÅŸgal rejimi hükümetinin aşırı siyonist ve ÅŸiddet yanlısı görüÅŸleriyle öne çıkan, DışiÅŸleri Bakanı Lieberman ile aynı paraleldeki Ekonomi Bakanı Naftali Bennett, Netanyahu hükümetinde bazı önemli görüÅŸ ayrılıklarının bulunduÄŸunu itiraf etti.

Aynı zamanda Filistinlilere karşı saldırgan tutumuyla öne çıkan ve Batı Yaka'da siyonist eÅŸkıya gruplarını yetiÅŸtirdiÄŸi bilinen Ä°srail Evimiz Partisi'nin genel baÅŸkanı olan Naftali Bennett bugün (19 Eylül Cuma) siyonistlerin radyolarından birine yaptığı açıklamada hükümet içindeki ihtilafların özellikle Gazze'ye yönelik saldırılardan sonra kökleÅŸtiÄŸini vurguladı.

Bennett, Filistin direniÅŸiyle ateÅŸkese gidilmesine karşı çıkan bazı hükümet üyelerinin muhalif tutumlarının savaşın bitmesi sonrasında daha da kökleÅŸtiÄŸini ve tepkilerinin arttığını o yüzden ihtilafların sürekli derinleÅŸerek devam ettiÄŸini dile getirdi.

Bennett'in bu açıklamalarının onunla iÅŸgal rejiminin SavaÅŸ Bakanı MoÅŸe Yaalon arasında, savaşın yönetimiyle ilgili birtakım sert tartışmalar yaÅŸanmasından sonra gelmesi ise dikkat çekici oldu. Siyonist Ekonomi Bakanı, iÅŸgal ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıyı iyi yönetemediÄŸi, çok önemli askerî hatalar yaptığı görüÅŸünü savunuyor ve bundan dolayı iÅŸgal rejiminin SavaÅŸ Bakanını sert bir ÅŸekilde eleÅŸtiriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.