Sosyal Medya

YaÅŸam

Diyanet'ten Papa'ya tepki: Böyle olmaz!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler için düzenlenen programda yaptığı konuşmada Papa'ya tepki gösterdi.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez, Ä°slam dini ve dünyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiÄŸini vurgulayarak, ÅŸöyle konuÅŸtu: "Bugün Ä°slam dininin karşı karşıya kaldığı en büyük sorun, hangi güç olduÄŸunu ifade etmeme gerek yok, belli güçler istiyorlar ki Ä°slam dininin her hangi bir ülkedeki varlığı, bir güvenlik ve bir meÅŸruiyet sorununa dönüÅŸsün. Bugün Ä°slam dünyasında oluÅŸturulan uydu hareketler de bunu meydana getirmek, buna zemin hazırlamak için yoÄŸun bir çaba içerisindeler. Dolayısıyla Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığına çok daha büyük görevler düÅŸüyor. Güvenlik ve meÅŸruiyet sorunu haline getirme çalışmalarını ve buradan hareketle Ä°slam üretme çalışmalarını hepimiz ibretle izliyoruz. Ama Müslümanlar olarak bir ÅŸeyler de yapmıyoruz, yapamıyoruz. Sadece Müslümanlar deÄŸil, sadece Müslümanlara ait dini kurumlar deÄŸil, baÅŸta Vatikan olmak üzere bütün dini kurumların bu konu üzerinde durması gerekiyor."
 
Almanya'da 2001'den 2013 yılına kadar her yıl ortalama 22 caminin saldırıya uÄŸradığına iÅŸaret eden Görmez, bu sayının 2013'te 36, 2014'te ise 70'e yükseldiÄŸini vurguladı.
 
BaÅŸta Vatikan olmak üzere bütün dini kurumların bu konuya eÄŸilmesi gerektiÄŸine dikkati çeken Görmez, "Bu öyle sadece genç bir kızın ayaklarını yıkamakla veyahut dinler arası futbol maçı, turnuvası düzenlemekle olmaz. Bu ilahi dinlerin yeryüzüne getirdiÄŸi hikmetlerden hareketle Ä°slam gibi yüce bir dinin mensuplarına yönelik ötekileÅŸtirme, düÅŸmanlaÅŸtırma hareketlerinin önünü almak gerekiyor. Bu konuda Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığına çok ama çok büyük görevler düÅŸüyor" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.