Sosyal Medya

Dünya

IŞİD Militanı Bir Amerikalı Daha Öldü

Amerika’nın kuzeyinde, Kanada sınırında yer alan Minnesota eyaletinde birçok Somali kökenli Amerikalı yaşıyor. Yetkililer, eyaletten 12’den fazla gencin IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gittiğini bildiriyor.



Amerika’nın Minnesota Eyaletindeki Minneapolis kentinden olduÄŸu belirtilen Abdürrahman Muhammed’in yine aynı kentden ve ölümü resmen doÄŸrulanan 33 yaşındaki IŞİD militanı Douglas McCain ile aynı silahlı çatışmada hayatını kaybettiÄŸi bildiriliyor. 

Suriye’de IŞİD saflarında yer alan ikinci bir Amerika’lının öldüÄŸüne iliÅŸkin haberlerin sosyal medyada yayılması üzerine  bir açıklama yapan Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi, henüz haberi doÄŸrulayabilecek durumda olmadıklarını belirtti.

Amerika’nın kuzeyinde, Kanada sınırında yer alan Minnesota eyaletinde birçok Somali kökenli Amerikalı yaşıyor. Yetkililer, eyaletten 12’den fazla gencin IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gittiÄŸini bildiriyor.

Esir Alınan Gazetecinin Annesinden Rica

Öteyandan IŞİD’in Amerikalı gazeteci James Foley’i başını keserek hunharca öldürmesinden sonra ekrana getirdiÄŸi ve Amerika’nın hava saldırılarını durdurmadığı takdirde aynı ÅŸekilde öldürmekle tehdit ettiÄŸi diÄŸer Amerikalı gazeteci Steven Sotloff’un annesi, esir oÄŸlunun serbest bırakılması için IŞİD’e bir rica videosu yayınladı.

Videoda oÄŸlunun onurlu biri olduÄŸunu belirten Shirley Sotloff, Amerikan hükümetinin kararları nedeniyle kendisinin cezalandırılmaması gerektiÄŸini söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, hükümet yetkililerinin Sotloff ailesiyle yakın teması sürdürdüklerini  belirtmekle yetindi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.