Sosyal Medya

Dünya

ABD'den Irak'a 130 ek personel

ABD Savunma Bakanı Hagel, Kuzey Irak’taki gelişmeleri değerlendirmek ve sivillere yeni yardım yolları bulmak üzere 130 ordu danışmanının daha bölgeye gönderildiğini açıkladı.



Salı günü açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, “BaÅŸkana bölgedeki durumu daha iyi inceleyebilmek ve nasıl daha iyi yardım edebileceÄŸimizi anlamak için Erbil’e 130 ordu personeli daha gönderilmesini tavsiye ettim, o da kabul etti” dedi.

Hagel, “Åžunu da belirtmek isterim ki, bu personelin gönderilmesinde, Iraklı sivillere yardım ve Irak güvenlik güçlerine danışmanlık haricinde baÅŸka bir amaç yoktu. Bu görevlendirme, BaÅŸkan Obama’nın da açıkça belirttiÄŸi kriterlere uygundur” diye ekledi.

Savunma bakanlığından bir yetkili de Reuters'a yaptığı açıklamada, gönderilen özel operasyon güçleri personelinin, IŞİD’den kaçarak Sincar Dağı’na sığınan Ezidilere yardım edebilmek için havadan insani yardım gönderilmesi dışında çözümler bulmak için gönderildiklerini aktardı.

"Muharip rol üstlenemeyecekler"

Yetkili, geçici görevle gönderilen ek askerlerin ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının sorumluluk sahasındaki bölgeden deniz piyadeleri ve özel operasyon birliklerinden oluÅŸtuÄŸunu, askerlerin muharip bir rol üstlenmeyecekleri bilgisini verdi.

Amerikan haber ajansı AP'nin bir haberinde de askerlerin, daÄŸdaki Yezidiler için bir tür kurtarma misyonu icra etmek üzere gönderilmediÄŸi ancak bu tip bir misyonun uygulanabilirliÄŸini deÄŸerlendirecekleri belirtildi.

ABD ordusu, IŞİD’in Erbile ilerleyiÅŸini engellemek ve bölgedeki diplomatlarını korumak için IŞİD hedeflerine havadan saldırı düzenlemiÅŸ ve Sincar’da mahsur kalan Ezidilere havadan gıda yardımı desteÄŸinde bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.